Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Taká fresh rom-com-ová záležitosť, ktorá zaujme svojím konceptom a netradičnosťou ako aj vhodnou voľbou ústredných postáv. Je to film, ktorý síce uniká realite, ale napriek stále stojí nohami pevne na zemi. Využíva to jednoduché "mystično" vo svoj prospech a poukazuje na vzťahové výkyvy živšie a hlavne nie klasicky. Je to film o láske a vzťahoch smutne a veselo, reálne a nereálne... [3 a pol *] One may read this and think it's magic, but falling in love is an act of magic, so is writing. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo zmiňoval o Calvinovi, jako o mimozemšťanovi, ke ktrerému nesedne žádná ženská. Ani náhodou, tak bezvadnýho herce (Paul Dano) jsem dlouho neviděla a myslím si, že o něm ještě hodně uslyšíme, svou roli mladého spisovatele zahrál výborně. Ale Zoe Kazan, kterou znám i z jiných filmů se nenechala rozhodně zahanbit, roztomilou Ruby si vysloveně užívala. Další z nemnoha komedií, kde jsem se dopravdy báječně pobavila. Pohodový, ne extra složitý, ale přitom inteligentní humor s vtipnou fantasy zápletkou a určitě ho ráda každému doporučím. Moje srdce mi říká ať dám dneska pětku, tak proč ne. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Moc hezké fantasy zpracování. Bál jsem se, že se mi to nebude líbit, protože podobný film "horší to už nebude" se mi nelíbil. Ale opak je pravdou. Začátek neoslnil, ale po opravdovém zjevení dívky do skutečné podoby se film rozjel a byla radost pohledět na to, co se bude dít. Skončilo to hezky. Teda alespoň mě se to líbilo. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne romantická komedie, ale zato slušná metafora jednoho z aspektů milostného vztahu, kdy na sebe dva vzájemně působí, vzájemně se "přepisují". (A pravda je, že jsou k tomuhle přepisování asi náchylnější ženy.) K nalezení jsou také další vztahové stereotypy - majetnický chlap, hysterická a nerozhodná ženská... Ale kromě jedné, dusivě dramatické scény, neobsahuje Ruby Sparks takřka nic, čím by se vyšvihla z vod lehkého nadprůměru. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama