Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Taká fresh rom-com-ová záležitosť, ktorá zaujme svojím konceptom a netradičnosťou ako aj vhodnou voľbou ústredných postáv. Je to film, ktorý síce uniká realite, ale napriek stále stojí nohami pevne na zemi. Využíva to jednoduché "mystično" vo svoj prospech a poukazuje na vzťahové výkyvy živšie a hlavne nie klasicky. Je to film o láske a vzťahoch smutne a veselo, reálne a nereálne... [3 a pol *] One may read this and think it's magic, but falling in love is an act of magic, so is writing. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Do poslední půlhodiny strašně kouzelný film, který Vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Nejvíce na tomto filmu si mě získalo vykreslení hlavního hrdiny, není to ten typický charismatický hrdina, jakého vidíme v každé druhé romantické komedii, ale právě naopak, u Calvina charisma nenajdete prakticky žádné, je sobecký, myslí jen na sebe a vlastně se ani nedivíte, že nemá žádné přátelé, pravděpodobně ho po celou dobu filmu nebudete mít ani rádi. Byla to taková příjemná změna. S čím jsem měla problém, byla ta změna celého tónu filmu o 180 stupňů v závěrečné půlhodině, scéna, která patřila k takovým emocionálním vrcholům filmu, mi vůbec nesedla. Nelíbil se mi ani herecký projev Paula Dano, oceňuji však, že tvůrci vsadili na neokoukané tváře. Ruby Sparks doporučuji, já možná tu jednu hvězdu ještě přidám, má ruka mi stále cuká k tlačítku změnit, protože Ruby Sparks by hravě strčila do kapsy celou řadu nedávných romanťáren. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Milé. Sic Zoe Kazan nemá ani zďaleka toľko charizmy ako Zooey Deschanel, tak sa zo svojou ulohou popasovala skvelo. Druhy palec hore jej dávam za scénar, ktorý šmakuje a nekopčí. Scéna "so strojom" má neskutočné grády a dáva človeku uvedomiť, že v láske nie je všetko slniečkovo romantické (ako zborne tvrdí mainstream). 80% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Mohl v tom být magický realismus, ale to by tvůrci nesměli mít ambice natočit v mnoha směrech typickou vztahovou komedii. Nápad s napsáním dívky svých snů sváděl k zajímavýmým dialogům a postřehům, ale dočkáme se jenom jedné poznámky o tom, že roztomile nevyrovnané mladé ženy ve skutečném světě neexistují. Větší část filmu tak Calvin svoji dívky zkouší upravovat a měnit - a chválím, že film si je dobře vědomý toho, jak je tenhle přístup problematický a že nefunguje. A konec je, pravda, jenom úlitba romantickým duším. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Především velmi dobře napsaná (potlesk Zoe!) netradiční love story. Moc se mi líbila základní myšlenka - můžeme si všichni vysnít ideální protějšek, který se bude pořád chovat tak, jak my si přejeme a jak nám vyhovuje, ale realita dokáže s tímto pomíjivým ideálním stavem nemilosrdně zamávat. Paul Dano je chameleon, který zvládne všechny typy postav, Zoe Kazan se ideálně hodí pro takový žánr a navíc ještě jednou potlesk za napsání takového scénáře. Za absolutní vrchol filmu považuji, když Ruby proti své vůli dělá všechno, co Calvin naťuká do psacího stroje. Krásně vymyšlená a zahraná scéna. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)
  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama