Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

nunka 

všechny recenze uživatele

Výstižne vymyslený film na tému ako to vo vzťahoch vlastne chodí... kto a koľko potrebuje "ťahať za nitky", aby prevzal úplnú kontrolu "nad láskou". Ide o pohodovú záležitosť, kde sa príjemne prepojil kus romantiky, zábavy a inteligencie. Film s vlastnou tvárou bez obohraných šablón, nejde klasickou cestou romantických scénok, ale dlaždí si vlastnú cestu akou chce podať pointu. A to sa cení. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Mělo to náběh na něco docela zajímavého a originálního, ale zhruba po polovině se ztratí tempo a scénář začne zabředávat do čím dál otravnějších klišé. Posledních dvacet minut už nezbývá než čekat, kolik "závěrečných" scén je ještě připraveno. Jinak je to docela čistě natočené, režisérská dvojice má řemeslo indie filmů v ruce, ale nejlepší na celé Ruby Sparks je (bohužel) dvojice Annette Bening a Antonio Banderas - nesympatická Zoe Kazan (roli femme fatale si mohla jako autorka scénáře napsat opravdu jenom sama) a prvoplánově obsazený Paul Dano opravdu příliš nefungují. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila netradiční zápletka a její nenásilné zpracování. Vše tam plynulo tak přirozeně, že to vůbec nebylo divný. Obzvláště oceňuji vyhrocenou scénu na konci, kdy vyjde najevo temná strana hlavního neurotika. Fakt mě bavilo, že byl chvíli i čurák. A ta hudba byla geniální. Už dlouho jsem s takovou chutí "nedoposlouchával" finální titulky. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Moc hezké fantasy zpracování. Bál jsem se, že se mi to nebude líbit, protože podobný film "horší to už nebude" se mi nelíbil. Ale opak je pravdou. Začátek neoslnil, ale po opravdovém zjevení dívky do skutečné podoby se film rozjel a byla radost pohledět na to, co se bude dít. Skončilo to hezky. Teda alespoň mě se to líbilo. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Najväčším neúspechom tejto "romantickej navigácie" je neprimerané vekové vyzretie hlavných hrdinov, ktoré vás síce dovedie do romantického cieľa, ale často krát musí vašu cestu prepočítavať. Dvojica Zoe Kazan a Paul Dano by skôr zapadli do ľúbostného romániku z obdobia školských lavíc. Veľmi nereálne pôsobí skutočnosť, že chlapec liečený u psychológa je zároveň úspešný a bohatý spisovateľ, ktorý všetku slávu nadobudol svojou prvou knihou. To môžem rovno uveriť faktu, že obloha je zelená. Myšlienka oživiť ľudskú fantáziu do skutočných rozmerov ako aj disponovanie vlastnosťami vysnívanej osoby, bola ľahko predvídateľná, takže som len čakal kedy sa Calvinovo imaginárne predstavenie skončí. Film bol jednoducho nenáročný a kľudne by som po pri ňom zvládol ešte partičku šachu. 40% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)

Reklama

Reklama