Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Experimentálny romantický film s nie najatraktívnejšími hercami, ale celkom dobrou myšlienkou. Muž nedokáže ovládnuť ženu, ani keby si ju skutočne mohol vytvoriť tak, ako si len zmyslí. Scenár je premyslený a ponúka aj iné myšlienky na zamyslenie. Nejde len o vzťah muža a ženy, ale celkovo o medziľudské vzťahy, kde si prajeme , aby boli ostatní na náš obraz, no práve tá rozmanitosť má svoje čaro. A tiež, že aj keď nám splnia naše sny, nemusí to byť vždy to pravé orechové. Najlepšie je asi hľadať nesebecké riešenia. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Kuba se me pred dvema tydny ptal, kdo reziroval Little Miss Sunshine a ja odpovedel: nikdo. Dnes bych mohl rict: ty dva, co rezirovali Ruby Sparks. Trailer se myslim snazi k LMS odkazovat, ale Ruby je jiny druh filmu. Je to, priznejme se bez muceni, takova hipserska vztahovka, ale jeste nez se vam protoci oci, musim rict, ze to je skvele napsana vztahovka (se) zrzkou modrokou. Obcas az hrozive presna (metapohadka a o moznosti uskutecneni toho, o co nam casto ve vztahu jde - totalni kontrolu). ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tvůrci mé nejoblíbenější americké indie komedie Little Miss Sunshine přišli s novou povedenou americkou indie komedií. Ruby Sparks je originální (do jisté míry - podobný nápad už byl použit minimálně ve Forsterově Horší už to nebude), zábavný a příjemně plynoucí film. Škoda ale, že režijní dvojice neměla dost velké koule na to, aby film utnula asi deset minut před koncem. V takovém případě bych byl asi nadšen, vyznění filmu by bylo velice silné, byť ne romanticky-komediální. Takto jen spokojenost. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Mělo to náběh na něco docela zajímavého a originálního, ale zhruba po polovině se ztratí tempo a scénář začne zabředávat do čím dál otravnějších klišé. Posledních dvacet minut už nezbývá než čekat, kolik "závěrečných" scén je ještě připraveno. Jinak je to docela čistě natočené, režisérská dvojice má řemeslo indie filmů v ruce, ale nejlepší na celé Ruby Sparks je (bohužel) dvojice Annette Bening a Antonio Banderas - nesympatická Zoe Kazan (roli femme fatale si mohla jako autorka scénáře napsat opravdu jenom sama) a prvoplánově obsazený Paul Dano opravdu příliš nefungují. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila netradiční zápletka a její nenásilné zpracování. Vše tam plynulo tak přirozeně, že to vůbec nebylo divný. Obzvláště oceňuji vyhrocenou scénu na konci, kdy vyjde najevo temná strana hlavního neurotika. Fakt mě bavilo, že byl chvíli i čurák. A ta hudba byla geniální. Už dlouho jsem s takovou chutí "nedoposlouchával" finální titulky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama