Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako zaznie v závere na vlastnú adresu - trochu príliš ambiciózne. Avšak za to uvedomenie si vlastných limitov, že reflexii nechýba ani sebareflexia, plus tá mrazivá tretia štvrtina... no dobre nie za plný počet. A Paul Dano rastie do Herca! Vlastne ním už asi aj je. Dá ešte pár takých rolí, a budem si musieť prerobiť topku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmík. Svojím príbehom určite. Príbeh je totižto vo filme to jediné, čo ma dokázalo zaujať, pretože hlavné postavy mi zo začiatku moc nevoňali. Postupne som si na ne zvykol a čím viac pribúda minút, tým je film zaujímavejší. Zoe Kazan a Paul Dano sa ukázali ako dobrá voľba a pre Zoe to platí dvojnásobne, keďže je podpísaná aj pod scenárom. Dialógy sú celkom dobré, čo je tiež len plus a jednotlivé scény sú pekne zrežírované. Sú vtipné a majú dobru atmosféru. Hlavne ku koncu. Zo začiatku ma ten film moc nebral, ale na konci filmu som uznal, že je to jeden s tých lepších romantických filmov, ktoré majú v žánre - Fantasy. 70% - 3* ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a originální romance se špetkou fantasy. Rozhodně by neškodilo více originálních a příjemných snímků, jako tento o spisovateli a jeho románové postavě, která náhle ožije a on zjišťuje, že jí může velice jednoduše ovládat, pouhým psaním vět. Výborní a reálně působící herci, chytře napsaný scénář a citlivá režie. Velice pěkné. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Úplně si dokážu představit, že před lety bych tenhle film miloval a stejně tak Zoe Kazan. Dnes už jsem ale starší a trochu moudřejší a dovedu růžové brýle (alespoň částečně) sundat z obličeje. Sympatický mix Kristen Schaal-Zooey Deschanel-Judy Greer Zoe Kazan si napsala a odehrála se svým skutečným manželem oddechovou dekonstrukci různých klišé z romantických filmů, ale zároveň jich dost stále ve filmu následovala (*ehm* 500 Days of Summer, zejména v epilogu). Jako fantasy koncept to bylo ale dechberoucí, zejména v chování postav, stále gradující a vrcholící jednou určitou scénou. Ti, kdo viděli, vědí. Ti, kdo neviděli, těm vzkážu jen to, že bych si to dovedl představit jako epizodu Black Mirror. Kamarádit se s hlavním hrdinou bych rozhodně nechtěl (až jsem se občas jeho chování dost divil), ale cit pro volbu slov měl dobrou, moc hezky se jeho dílo poslouchalo/četlo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keď už bola vôľa kopírovať Stanger than Fiction, mohol sa toho chytiť nejaký poriadny cynický moralizátor. Takto je to celé na polceste. Nápad, že "čo by sa stalo, ak by sme mohli manipulovať s partnerom, aby robil, čo chceme" je naplno využitý len v jednej jedinej scéne, zvyšok je klasická indie romantická komédie ozvláštnená o úvahy o Salingerovi, písaní a sebaláske. Radšej by som to videl ako temnú satiru. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)

Reklama

Reklama