Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

mcb 

všechny recenze uživatele

Autorský horor obalený do hávu romantické komedie. Možností pro mnohem propracovanější hru mezi fikcí a realitou se nabízí nespočet, Ruby Sparks se však svým předvídatelným závěrem nakonec od žánrového středoproudu přece jen nevzdálí. Což ale díky několika originálním momentům, vřelému humoru a sympatickým postavám nemusíme brát nutně jako negativum. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem film sháněla a těšila se na něj. Měla jsem obrovská očekávání a přesto jsem nečekala tolik, moje očekávání byla překonána. Tenhle typ filmů prostě miluju, připomnělo mi to trochu můj jeden z nejoblíbenějších snímků 500 dní se Summer. Romantika, ale ne přehnaná, humoru akorát. Prostě vše jako šité na míru divákovi jako jsem já. Oba hlavní hrdiny jsem doteď nezaregistrovala, ale to byl chyba, v Ruby Sparks jsem poznala dva skvělé herce. Hlavně tedy Zoe Kazan (která mi připomíná Zooey Deschanel) jsem si zamilovala ihned díky její bláznivosti a energii. Ta pointa byla opravdu jen třešničkou na dortu. Hned po prvním zhlédnutí putuje Ruby do mých TOP10! :)) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Především velmi dobře napsaná (potlesk Zoe!) netradiční love story. Moc se mi líbila základní myšlenka - můžeme si všichni vysnít ideální protějšek, který se bude pořád chovat tak, jak my si přejeme a jak nám vyhovuje, ale realita dokáže s tímto pomíjivým ideálním stavem nemilosrdně zamávat. Paul Dano je chameleon, který zvládne všechny typy postav, Zoe Kazan se ideálně hodí pro takový žánr a navíc ještě jednou potlesk za napsání takového scénáře. Za absolutní vrchol filmu považuji, když Ruby proti své vůli dělá všechno, co Calvin naťuká do psacího stroje. Krásně vymyšlená a zahraná scéna. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nad romantickými komediemi člověk většinou zlomí hůl, protože si nemyslí, že by jej tvůrci mohli ještě něčím překvapit. A překvapili... Ruby Sparks se mě právě proto líbila. Paul Dano sice nepatří mezi mé herecké favority, nicméně herecké schopnosti má a tak svou úlohu zvládl poměrně přesvědčivě. Asi každý z nás se s jeho postavou dokáže ztotožnit, nejsem vyjímka. 75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)
  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)

Reklama

Reklama