Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Botič 

všechny recenze uživatele

She came to me wholly herself, I was just lucky enough to be there to catch her. Z Ruby Spark mohl být na jednu stranu celkem originální, lahůdkový, vztahový horor, což duo Dayton&Faris dokazují jednou skvěle nasvícenou a dobře mířenou scénou, ale za sebe jsem rád, že je z ní neotřepaná romantická komedie, které možná ke konci dochází dech, ale díky předchozí hodině jí leccos odpustíte. Pravdivé! Skutečné! Láska na první pohled! Little Miss Sunshine nebyla jen náhoda! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Taká fresh rom-com-ová záležitosť, ktorá zaujme svojím konceptom a netradičnosťou ako aj vhodnou voľbou ústredných postáv. Je to film, ktorý síce uniká realite, ale napriek stále stojí nohami pevne na zemi. Využíva to jednoduché "mystično" vo svoj prospech a poukazuje na vzťahové výkyvy živšie a hlavne nie klasicky. Je to film o láske a vzťahoch smutne a veselo, reálne a nereálne... [3 a pol *] One may read this and think it's magic, but falling in love is an act of magic, so is writing. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Originální scénář, který si pohrává se zajímavou myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby jeden člověk mohl ovládat jiného milovaného člověka. Jako hlavní hrdina spisovatel, který nemá moc zkušeností se vztahy o kterých by mohl psát, hlavně proto, že si své partnerky ve své bohaté představivosti idealizuje, zatím co sobecky přehlíží jejich skutečný charakter a potřeby. Jednu noc se mu zdá sen o skvělé dívce jménem Ruby, do které se platonicky zamiluje a začne o ni psát knihu. Jenže z ničeho nic se mu ta dívka zjeví v domě a zdá se, že je skutečná...Pro mě je to jeden z těch filmů, který mě na začátku příliš nezaujme, takže od něj moc nečekám, ale tím víc mě pak překvapí a dostane silnou druhou polovinou. Zoe Kazan a Paul Dano se k sobě výborně hodí, navíc opravdu dobře hrají a poslední scéna filmu byla moc hezká. Malá Miss Sunshine se mi sice líbila o něco více, ale i tak je Ruby Sparks moc příjemným přírůstkem do žánru nezávislých romantických komedií. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh o mladém muži, který se ze všech sil snaží přestat být hipsterem, ale nakonec stejně jenom vymění psací stroj za MacBook. Chtěla bych, aby to natočil a napsal Chan-wook Park, tak jako natočil a napsal Žízeň. Tzn. aby Ruby Sparks používala své žánry podvratně, aby k ní nehrála tak lehkomyslná, po srsti hudba, aby se nebála zatáhnout každou situaci do extrému a tím pádem dokázala zajít dál než k hranici jednoduchého formálního cvičení. Zoe s Paulem jsou skvělí, ale přijde mi zkrátka škoda, že celkový záměr nebyl víc brutální a dech beroucí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I kdybych si mohl vymyslet ideální partnerku a mohl ji ovládat klapáním stroje, tak bych si stejně nepomohl. Žena je totiž složitý tvor, který se neustále vyvíjí a mně se v pozici triviálního trubce celkem líbí. Jenže Calvin s Ruby jsou mladí, tak by si svůj vztah/nevztah mohli pořádně užít, ale místo toho jsem musel sledovat Calvinovy mladické chyby a to mne moc nebavilo. Ovšem jeden velký klad tento snímek rozhodně má - vykopal pro mne letitý hit Plastica Bertranda a na ten se bude moc dobře pařit - http://www.youtube.com/watch?v=32SkxLCZz_o. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)

Reklama

Reklama