Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Bože, ta Palinová je ale kráva, jestli je taková i ve skutečnosti tak hluboce lituju všechny, co s ní museli a musí pracovat. Tématicky je to dost podobný Novému sčítání hlasů, i když hlavní zápletka je úplně jiná. Co mě ale nejvíc zaujalo, ale výběr a namaskování všech důležitých herců, protože minimálně 90% z nich je naprosto k nerozeznání od postav, které hrají. Až se mi tomu opravdu nechce věřit. Myslím že by naprosto s přehledem mohly na nějakých veřejných proslovech nahradit originály a nikdy by nic nepoznal. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je televizní film? Game Change kope za naprosto jiný tým - za tým, který by mohl směle konkurovat tandemu ze stáje Frost/Nixon! Roach některá témata naťukává u jiných jde až na dřeň, ale díky vynikají Julianne Moore předkládá divákům tak neskutečně uhrančivý film až to hezké není. Na tenhle kousek by se měla podívat hlavně Phyllida Lloyd, aby věděla, jak se mají točit (politická) dramata. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěl říct, že je škoda, že takovéhle „televizní“ filmy netočíme u nás. Není to rozhodně žádný trhák, ale velice umně zpracované drama o amerických prezidentských volbách a především o úloze Sarah Palin v nich. Potěšila mě zase jednou „normální“ role pro Woodyho Harrelsona. Spolu s ním filmu dominuje zejména fantastický výkon Julianne Moore, která je Sarah Palin neuvěřitelně podobná. Ed Harris jakožto hlavní postava kampaně tolik prostoru nedostal, ale ten přidělený vyplnil bezchybně. Docela by mě taky zajímalo, jaký komentář by k snímku napsala bývalá guvernérka Aljašky… ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Skvělý Woody, skvělý Ed, bezkonkurenčně zvládnutá role Julianne Moore, která guvernérku Sarah Palinovou měla v malíčku, ale já nesdílím až takové nadšení jako všichni kolem mě. Já jsem v Game Change neviděla ani nic strhujícího, ani nic mimořádného, nějak mě to pozadí volební kampaně nechalo úplně klidnou, protože jsou to všechno už poměrně známá fakta a poctivě se přiznám, že jsem se chvílemi nudila. A téměř na mě padla deprese z toho jak lehce dokáží být lidé zmanipulovatelní, protože to je skutečná tragédie a drama v jednom. 70% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Jak vyrobiť politickú celebritu (ne)snadno a rychle: príbeh Sarah Palin. HBO je v žánri politických dramat zárukou kvality: nabušené obsadenie, drajv a solídna réžia bývajú samozrejmosťou. U Game Change nie je tomu inak. Herecky si to pre seba kradnú Julianne Moore a Harrelson, ktorému rola volebného stratéga sedí snáď ešte viac jak Spaceymu v rovnako kvalitnej HBO produkcii Recount. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama