Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd nedávám skoro vůbec.....nedokážu dost dobře říci co to pro mne znamená....je to něco jako uspokojit všechny potřeby filmového fandy. Tady a to řeknu na rovinu, není to filmová lahůdka.Je to výpověď doby.Odvaha a upřímnost, bez tolik obvyklého patosu, ale s naprosto očekávanou americkou hrdostí....Už jsem to zde někde psal, ale chtěl bych vidět takhle natočený film o volbě českého prezidenta...Proto Amíkům smekám.Jsou to "sráči" v mnoha ohledech, ale dokážou střílet do vlastních řad.Nemusíte být Demokrat ani Republikán, ale tohle je dobře natočené story..."true story...." Politické divadlo, ano...v celé své nahotě.... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér snadno zapomenutelných komedií Jay Roach mě příjemně překvapil, že si nehraje na umění a točí to, co mu jde. Osobnost Sarah Palinové má totiž nesporný komický potenciál, a byla by chyba ho nechat ležet ladem. Takže ano, toto neskutečné drama ze zákulisí zatím posledních amerických prezidentských voleb se velmi drží skutečných událostí, ale jejich směšným okolnostem se nevyhýbá. Pánové Woody Harrelson a Ed Harris se drží mírně v pozadí, takže herecky filmu dominuje Julianne Moore. Vítěz voleb Barack Obama je tu použit pouze z reálných zpravodajských záběrů. Jeden z mála politických filmů, který mohu doporučit i lidem, kteří toho o politice moc nevědí. A nejspíš právě jim je i určen. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Paráda, normálně bych řekla, že tenhle film osciluje někde na pomezí dramatu a satirické komedie, ale ono to bohužel vypadá, že to je skutečně relativně pravdivý příběh. Dosadíme si na kandidátku na viceprezidentku ameriky na první pohled hodně sympatickou guvernérku, abychom po chvíli, ale když už je vlastně pozdě, zjistili, že ví o politice úplný hovno. Julianne Moore je ve své roli precizní, nespustila jsem z ní oči, její Palinová mě bavila, na jednu stranu jsem si chvilkama zakrývala oči nad tím, co to zase plácla, na stranu druhou jsem se s ní sem tam dokázala i sžít, páč každej máme něco a mě politikaření a zahraniční politika taky nikdy moc nerajcovala. Dvě hodiny utekly jako voda a já se bavila královsky. 80% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Většinu filmů, které mě zaujmou a nepodaří se mi je ve Varech navštívit si snažím doplnit v co nejblíže možné době a u Prezidentské volby se mi to povedlo opravdu rychle. Zárukou kvality je především herecké obsazení a také fakt, že se jedná sice o televizní film, ale že je to televizní film pod hlavičkou HBO a to je vždy zárukou velké kvality. Ať si každý myslí o zemi neomezených možností co chce (i já patřím především mezi hatery), tak Prezidentská volba je opravdu zajímavým nakouknutím do tajů volební kampaně republikánské strany před soubojem McCain x Obama. Herecky mě velmi potěšil Woody Harrelson a také strašně otravná Julianne Moore v roli Sarah Palin. Opravdu paráda. HBO zase zabodovalo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do zákulisia boja o prezidentský post. Ku nám sa tieto predvolebné boje príliš nedostali, takže som bol veľmi pobavený, akú osobu si vybrali republikáni na miesto možnej viceprezidentky. Pobožná puťka, ktorá o svete nevie ani toľko, čo priemerný žiak strednej školy. No aj tak mám dojem, že keby sa táto osôbka stala prezidentkou, tak by nebola najhlupšou hlavou štátu v histórii, rád by som si pozrel takýto film aj o Georgikovi Juniorovi, ako doňho tlačili učivo ZŠ. :-) Vďaka skvelým hercom a vysokej miere zábavy je to veľmi vydarený film. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)
  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama