Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak by to niekto za desať rokov nakrútil pre veľké plátno, tak by sa to v momente stalo kultovou politickou drámou. Na to, že to nakrútili Demokrati (Tom Hanks) je film prekvapivo pozitívny a nikto tam nie je bad guy. Je to iba film o sérii zlých rozhodnutí, kde sa jedna žena nikdy nemala stať guvernérkou, nieto ešte nominantkou na viceprezidentku. A pritom film mi na Sarah Palin vytvoril skôr pozitívny názor ako na v pohode ženu, ktorá zjavne (okrem iného) nepozná mýtus o Ikarovi. Epická tragédia nakrútená ako komorná dráma. Tlieskam. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson jako Steve Schmidt a Ed Harris jako Mc Cain. Produkce tohoto příběhu, mimo jiné - Tom Hanks. Natočeno podle stejnojmenné knihy Marka Halperina a Johna Heilemanna. CITÁT - Příští zastávka: Bílý dům............. Jenže proti Baraku Obamovi nemůže vyhrát obyčejný běloch středního věku. Potřebujem ženu. CITÁT - Nosí zbraň, voličské jádro z ní bude na větvi................ Možná bych tvůrcům vytknul tu úvodní scénu. Ta mi tam neseděla. Kdo to pozorně sledoval mohl tušit, že guvernérka Aljašky Sarah Palini (Julianne More) provede něco totálně nečekaného. Divák akorát zatím může hádat, co to bude. Film je jedna velká politická mašinérie a HBO k ní zcela politicky sehnalo pár dobrých herců v čele s Woody Harrelsonem. DIALOG - Zavolejte našim lidem na Aljašce. Pane, ale na Aljašce jsou tři hodiny ráno??!! Ve tři hodina ráno nefungují telefony? CITÁT - To můžem vyhrát........ Hezky se na to kouká ale dlouhá stopáž to zbytečně prodlužuje. Ke konci už jsem se nudil. Jen jsem netrpělivě očekával konec. CITÁT - .....jo a třeba se probudím z vlasatou hlavou.......... ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Sarah Palinová je opravdu neskutečná kráva. Nejprve jsem se bavil tím, jak je hloupá, abych si nakonec společně s Harrelsonem přál, aby už konečně držela hubu. Nemyslel jsem si, že mi bude McCaina (filmovýho) líto. Poměrně uvěřitelná sonda do volební kampaně republikánů, kde především voliči jsou vykreslení jako neskutečně stupidní ovce. A drtivá většina jich taky je, tak co? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Game Change představuje fascinující sled příčin a následků, které dohromady tvoří impozantní drama ze současnosti plné emocí. Už dlouho jsem nějaký film nesledoval s tak intenzivním nadšením a vrcholnou koncentrací. A pro dechberoucí výkon Julianne Moore nemám slov - ta pihovatá milfka mě přivádí do mdlob. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

O politiku se moc nezajímám, ale filmy z tohoto prostředí se mi většinou líbí. Pro mne tedy i velice obohacující snímek, protože z této události jsem věděl pouze kdo stál proti komu a kdo volby nakonec vyhrál. Každopádně zfilmování celého volebního období se HBO skutečně povedlo, herecky to hlavní trio zvládlo perfektně. Hlavně tedy Julianne a Woody. A ono to vlastně ani o ničem jiném není. Nebýt takto přesvědčivých výkonů, které vtáhnou do děje, asi bych se unudil k smrti. Mixování se skutečnými záběry nebylo na škodu, vždy byly vsunuty správně tak, aby nepůsobily jako pěst na oko. Nemám v podstatě, co bych vytknul. 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)
  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama