Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dobré, depresivní a silné téma s kvalitními herci a příběhem vyprávěným tak, jak je, bez zbytečných keců, přikrášlujících momentů a s minimem hudby. Dobrá pochmurná atmosféra, soudní proces a drsné scény mrtvých chlapců z vody, jen škoda toho “otevřeného konce” bez vysvětlení motivů, a taky mám pocit, že se z tohohle dalo filmově vytěžit mnohem více. Každopádně je to případ, který si určitě zaslouží pozornost a být v podvědomí lidí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Napřed to mělo náběh na velmi zajímavý příběh o vyšetřování vražd třech malých kloučků. Postupně se ale tvůrci začínají utápět v naprostém zoufalství a ženou se do kouta velice nezajímavým tím jak se křečovitě až příliš se zaobírají skutečnými událostmi a tak bez špetky inovace jen papouškují až je konec naprosto nezajímavý a titulkové zakončení jak to celé dopadlo mne tak akorát nasralo. 30% za úctyhodnou první polovinu. PS: role Colina Firtha je ve filmu úplně zbytečná. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Devil's Knot není příjemný film. Ani se nenadějete a už se tahaj zohavená dětská těla z řeky. Záhadný příběh o vraždě tří kamaradů přináší víc otázek, než na konci dostanete odpovědí. Tím hůř, že je to v podstatě filmová rekonstrukce skutečného příběhu, který není ani po letech vyřešen. Zpětně vlastně ani nedokážu objektivně říct, jestli je film víc děsivý svým krutým obsahem nebo laxností policie při vyšetřování, zaujatým soudem a porotou či společností prahnoucí po pomstě. Ale největší perličkou je beztak Reese jako vypasená mamina :D. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zrovna tenhle příběh se dal zpracovat o dost lépe, ale na druhou stranu jsem měl po dlouhé době dobrý pocit z Reese Witherspoon, která mi většinou moc nebaví. Colin Firth je výborný jako vždy, ale tenhle film mohl být mnohem chladnější a ještě krutější. I přesto docela dobře ukazuje, jak je spravedlnost ne to, co má být, ale to, co někdo chce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminální thriller dle skutečných událostí. V jezeře se naleznou 3 těla malých děťí, která jsou nahá, zohavená a svázaná a podezřelí jsou 3 teenageři, kteří poslouchají heavy metalovou muziku a jsou považováni za uctívače Satana. Jelikož jim hrozí trest smrti a žádné přímé důkazy vyloženě nejsou, Colin Firth nabízí své služby zdarma a snaží se jim za každou cenu pomoct. Bezútěšná atmosféra, skvělí herci, parádní scény ze soudního procesu a šokující finále. Ani netuším proč jsem 6 let starý film, tak dlouho přehlížel, ale rozhodně stojí za pozornost. 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)
  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)

Reklama

Reklama