Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me zklamalo. Jsou tu dva hlavni problemy. Takova syrova realisticka kamera, ktera mi ale moc nesedla a cely to kuli ni pusobi tak nejak chladne a odtazite a ani mi pak nejak zvlast nezalezelo na postavach. Druhej problem je samotnej pribeh. Zacatek se srdcem sice pusobil dojmem, ze tu je pouze na efekt, ale sliboval mnohe. Bohuzel se z toho pak vyklubala takova nemastna neslana romantika, do toho nejaka kritika spolecnosti a jak to maj pristehovalci tezky a do toho jeste thriller o nelegalnim obchodu s organama. Navic je to cely podany takovou dost jednoduchou formou, navic bez nejaky gradace napeti, film nic moc nevysvetluje a proste sem neveril, ze by to takle mohlo v klidu prochazet. No a kuli tomuhle vsemu, i pres to, ze ma film jen 90 minut, jsem se misty docela nudil a hlavne me to proste moc nezajimalo, co se stane dal. Aspon, ze tu jsou kvalitni herci, ktery ale zase nemaj dostatek prostoru neco vetsiho rozehrat, nicmene Chiwetel Ejiofor je fajn, i kdyz jeho postava je dost neverohodna a Audrey Tautou svoji prvni anglicky mluvenou roli zvladla docela solidne, akorat ma fakt srandovni prizvuk a kolikrat si a nutno rict, ze zbytecne, hraje na nejakou roztomilou holcicku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života, o kterém upřímně doufám, že ze života není. Špína Londýna totiž dostojí svému názvu a nic příjemného z ní nespadne. Naopak je díky svému syrovému a nepříjemnému ději přesně tím typem filmu, který podruhé vidět nikdy nechci. I přes precizní herecké výkony se ta přílišná tvrdost musí v hodnocení projevit. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Po chladnej prvej polovici sa medzi postavami začínajú vytvárať silné väzby, zápletka začína prihorievať a divácke dojmy sa dostávajú do polohy krásneho pôžitku z čistej, inteligentnej a emocionálne vyváženej koláže viacerých žánrov. Tento film sa nehrá na žiadne umenie. Akurát je to temný thriller a romantická dráma v jednom, veľmi originálnom a nie každým divákom stráviteľnom zážitku. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Špinavý film z jakéhokoli města. Je jedno, kde, je jedno, kdy, a postavy mají dojem, že ani na nich nezáleží. Okatá Audrey hrála dobře a velmi oceňuji, že si roli Okweho nenárokoval někdo z Hollywoodu s patentem na party hrdinných černochů. Začínající Chiwetel Ejiofor je skvělý. Výhrady k příběhu nemám, naopak jsem ráda, že film nakonec nebyl tak špinavý, jako bývá realita. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

A v mých očích byl Londýn, tak trochu jinačí, čistší a úpřímnější, ted už vím, že je to taky jen velkoměsto a má svoje mouchy. Ani tady to nemají přistěhovalci jednoduché a jak vidno někteří jsou pro azyl nebo falešný pas schopni udělat všelijaké věci. Tížívá, místy až depresivní atmosféra je protkána takřka celým filmem a zdá se, že z této tíživé situace není úniku. Konec byl ale veselejší a rozhodně překvapivý. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)
  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)

Reklama

Reklama