Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je jako roku 1998. Do třídy přijde nový žák Sakakibara Kóiči. Necítí se zde zrovna příjemně, má pocit, že se tu děje něco zvláštního, a tak po tom svým způsobem začne pátrat; co ho nutí mít takový divný pocit? Navíc ho přitahuje tajemná, ale pohledná spolužačka Misaki Mei. A pak je tu ta osudná událost. Co se proboha v téhle třídě děje? (Zíza)

(více)

Recenze (76)

choze 

všechny recenze uživatele

"NĚKOLIK VĚCÍ MI PŘIPADÁ DIVNÝCH..." Zajímavý nápad s hororovým tématizováním ostrakizace, ale vychtěný, hrozně roztahaný a přitom překombinovaný (zdravíme ZÁPISNÍK SMRTI) a s pokulhávající logikou. A je fakt otravné, jak dlouho není hlavnímu hrdinovi nikdo schopen vysvětlit, co se děje, a kolikrát se opakují informace nebo jen jalově plácá. Za vynalézavou bych označil jednu jedinou smrt - pád na deštník, ale finální vyvražďovačka v hotelu dojem poněkud napraví. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak počítám že mě plno lidí ukamenuje ale Another mělo pro mě být anime který mi otevře oči a ukáže že mě anime může bavit, ale bohužel se tak nestalo a tak si můžu škrtnout další anime které mě totálně nebavilo. Neříkám že to bylo vyloženě špatné animace je výborná, některé krvavé scény jsou daleko lepší než v Erufen Rito a sem tam i atmosféra vykoukne což se u anime moc často neděje. Ale i tak je to pro mě nezajímavé a těch 12 dílů by se dalo sestříhat na 7. Je tu plno hluchých míst které děsně nudí. Moje hodnocení v tomhle ohledu není dobré brát v potaz protože anime jsem viděl všeho všudy 5 a nevyhledávám ho, tohle byl pro mě spíše takový test. A propadl. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodnotí hrozně blbě, první díl namlsá slušnou mysteriozní atmosférou, jenže pak se to zasekne ve skoro až snovým tempu a nedělá to nic jinýho než že to vyvolává další a další otázky bez toho aby to poskytlo odpovědi. Měl jsem pocit že jednotlivý díly maj hodinu a ne 20 minut. Zhruba od půlky série se však postavy spolu KONEČNĚ začnou normálně bavit a pro diváka to začne bejt zajímavější jelikož se KONEČNĚ začne něco dozvídat. Od dílu na pláži jsem to nadšeně hltal, jenže to s čim přišli ve finálních dvou dílech moje nadšení zase zkrotilo. Ve výsledku převládá dobrej pocit, ale mám s tim hromadu problémů. Nelogičností je tu jak nasráno, kletba alá Nezvratný osud má docela nejasný pravidla a pořád se vymejšlí nový a nový, navíc je pro diváka naprosto frustrující fakt že drtivá většina smrtí je tu způsobená tim že spolu postavy prostě nekomunikujou, bezdůvodně. S tim je spojeno i to že v posledním díle jedna z postav přijde s tim že věděla jak to celý zastavit a její zdůvodnění proč nikomu nic neřekla byl prostě nesmysl. Stejně tak jsem nepochopil proč se na konci ze všech postav stanou vraždící magoři, vysvětleno je to totiž jen u dvou. Chápu že horor nikdy neodpoví na vše, ale tady jde prostě o nesmyslný chování postav jen protože to tak chtěl scénář. Chválu ovšem zaslouží hezká kresba která často doplňuje atmosféru, barvy se někdy drží zpět, hraje se se stínama a prostředí školy má takovej ponurej nádech. Jak už jsem řekl tak o většině postav se dozvídáme hodně pozdě ale i tak si jich jde pár oblíbit, hlavní hrdina je sice takový obyčejný dřevo ale Mei si člověka získá skoro od začátku. Celkově vůbec ne špatný, ale řekl bych že brutálně nadhodnocený, takže doporučuju moc nečekat. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som znovu vyskúšal nejaké Glory anime. A bol to dosť ostrý ( a zvláštny) zážitok. Hneď na začiatok musím podotknúť ,že pokiaľ nemáte radi ,keď vás niečo znepokojuje ,alebo sa vám dvíha žalúdok z krvi ,potom toto Anime nie je pre vás. Začiatok Anime bol dosť dezorientujúci ,pretože vám skoro nič nevysvetlia a vy vlastne ani neviete ,čo sa okolo vás deje. V tretej epizóde sa k tomu pridávajú absurdné smrti ( u ktorých vám zaručene poskočí srdce od šoku) ,ktoré akoby vypadli zo série filmov Nezvratný Osud a niekedy až v polovičke Anime sa vám dostane ako tak obstojné vysvetlenie ,čo sa tu deje. Čo nie je nutne zle ,pretože to vykresľuje mysterióznu atmosféru a nútí vás to Anime dopozerať dokonca ,aby ste sa dozvedeli ,čo sa tu sakra deje. A samozrejme ,že sa budete chcieť dozvedieť viacej informácií o tajomnom charaktere Mei. Koniec je možno až moc urýchlený ale dokáže šokovať rovnako dobre ako zbytok seriálu pri nečakaných rozuzleniach a smrtiach. Takže pokiaľ sa radi pozeráte na krv ,odporúčam. Mne sa to osobne celkom páčilo a po dlhej dobe som znovu dostal Anime ,ktoré by ma dokázalo ďalej posunúť v mojej Otaku závislosti :) ,ale stále mám pocit ,že tu niečo chýba. Žeby pokračovanie? 80% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerné anime zo školského prostredia, ktoré si moju pozornosť udržalo aj napriek tomu, že zo začiatku to je zdĺhavé a ku koncu mierne urýchlené. Príbeh s trochou psychologického rozmeru sa mi páčil a takisto ma chytila aj spočiatku neznáma, neskôr až mrazivá atmosféra. Postavy sa priebehom diania menia, no k ústredným postavám som choval sympatie po celý čas. Páčila sa mi aj animácia alebo gore podtón a vcelku som z tejto záležitosti spokojný, avšak aj toto anime je do určitej miery chybné za čo môže najmä veľmi predvídateľný dej alebo trochu mizivý scenár. Priemer zhliadnutých epizód: 78% | edit (16.9.2018): Po dôkladnom zvážení seriálu odčítavam jednu hviezdu. Zlé to samozrejme nie je, ale ak myšlienky nechám preležať v hlave, zistím, že tu je množstvo situácií, ktoré si zrejme tvorcovia vycucali z prsta. Vôbec nič tu nedáva zmysel, zvraty sú hrozné, rozbeh pomalý a záverečné rozuzlenie príšerné. Vlastne sa jedná o neškodný priemer, ktorý je preceňovaný. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň „Kyoumu Densen“ je od kapely Ali Project. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné novely "Another" ( v japonské výslovnosti Anazā ) spisovatele Yukito Ayatsuji. Ilustrace měl na starosti Hiro Kiyohara, novela byla poprvé publikována 29. října 2009 nakladatelstvím Kadokawa Shoten a má 5 dílů. (bejkovec)
  • Závěrečnou píseň „Anamnesis“ nazpívala zpěvačka Annabel. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama