Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (640)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

No páni! Andrés Baiz mi nasadil nepěkného brouka do hlavy, kluk jeden šikovná. Obávám se, že dneska před spaním si zuby v klidu nevyčistím... Další povedený španělský koncert, tentokrát i s dirigentem. Film má v druhé půli krásně plynulou křivku vzrůstajícího napětí. Jako když na violoncellu brnknete na strunu a pak zvolna otáčíte ladícím kolíkem... Pár ponaučení z příběhu: Nečiň druhým, co nechceš, aby činili oni tobě! A pokud někoho miluješ, nesnaž se zjišťovat, jestli on tebe také! Prostě ho miluj i s jeho chybami a s jeho zálety. Nebo odejdi. Doporučuji hodně daleko, ne jen pár metrů! Aby ti sešel z očí a z mysli. A tomu placatému (ale přesto hoblovanému :-) prknu bych řekl jen jedno: Když už se jednou rozhodneš zachovat jako prvotřídní kurva, nemůžeš si pak hrát na spasitelku. Tedy, samozřejmě že můžeš, ale... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Velmi obstojný žánrový predstaviteľ bohatej trilerovej a hororovej španielskej tvorby. Pomerne otrepaná zápletka je inovatívne natočená z dvoch uhlov pohladu a jej priebeh nie je rozprávaný lineárne, čím nám začne časom všetko pekne zapadať do seba. Bohužial základné psychologické zvraty sú predvídateľné, aj keď logické. Záver pôsobí odfláknuto, skúsenejší režisér by sa ešte s príbehom pohral 15 minút a pripravil niečo šokujúcejšie. No a tí muži sú nakoniec ešte väčšie kurvy ako ženy, že... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný film s třemi až šesti herci, který je tak prostý a jednoduchý až je vlastně zábavný. Horor to není ani trochu, takže pokud někdo bude doufat v duchařský horor tak typický pro současnou španělskou tvorbu, bude zklamán. Celý příběh by se dal smrsknout do třicetiminutového dílu Bakalářů (i pointou), takže hlavně ze začátku je celkem nudný. Škoda toho nahého vykleštěného chlapce s dlouhými vlasy a elegantní čárkou, který byl žena a měl pravděpodobně posadit mužskou polovičku do křesla a donutit jí sledovat až do konce. Chápu, že všechny ženy na světě nemají trojky a výš, ale pokud někdo angažuje herečku, která má hrát nahé scény ve filmu a ta je anorektička s nulkami a čtvrt (při ztopořených bradavkách), nevím jestli přímo plní úlohu, kterou plnit má. Pokud by párkrát ve filmu nezaznělo, že příběh se odehrává v jižní Americe, tak mám dojem, že se to točí na chatě někde v Orlických, naprosto nevyužitá lokace natáčení. Přesto dávám slušné 3* protože tento film si je zaslouží, jen škoda toho impotentního konce, který naprosto zazdil gradující zábavu i napětí. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý nápad a ešte lepšia realizácia. Mrazivý thriller, ktorý mal miestami horrorové črty, napätia je tu na rozdávanie a záver by som prirovnal k zvratu typu Shyamalanovej skoršej tvorby. Veľké prekvapenie. Baiz je presne ten typ tvorcu, v ktorých drieme veľký potenciál a chcel by som, aby sa ubrali tým smerom ako napr. del Toro, ktorého ako jedného z mála nepoškvrnila hollywoodska produkcia a ide si stále svoje. 85%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem či horor je správne zaradenie, ale povedzme, že v druhej polovici má k nemu tento film veľmi blízko. Všetkých, ktorých prvá pol hodina veľmi nechytí, musím upokojiť, pretože potom to stojí za to. Zrazu to do seba začína pekne zapadať ako skladačka od Iňaritta, pribudne niekoľko napínavých scén a film je čoraz temnejší. Akonáhle sa v Južnej Amerike spomenul Nemec, bolo mi jasné, že pôjde o bývalého nacistu. Jeho nedobitný bunker má čosi do seba. Španieli si pochvalu určite zaslúžia. Film mi pripadal napínavý, svieži a na dnešné pomery celkom originálny. Jedli by ste staré konzervy z povojnových 50-tych rokov? Isteže, museli by ste...80%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)
  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)

Reklama

Reklama