Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

mike007 

všechny recenze uživatele

Keanu si konečně splnil sen a natočil film. Bohužel naprosto o ničem. Mistr kuchař by o tomto filmu řekl, že je nemastný a neslaný, sestra z ČČK, že teče málo krve a gynekolog by kroutíce hlavou dodal, že tohle celé je akorát na p*ču. Keanu mě zde jako režiser i herec naprosto zklamal. Asi nějaká chyba v Matrixu ... ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Trailer k filmu mě dosti navnadil, zdejší komentáře na čsfd zase odradily. Výsledek ale leží někde uprostřed. Nízkorozpočtový režijní debut Keanu Reevese se může pochlubit pěknými bojovými scénami s dobrou choreografií, bohužel nebojové pasáže filmu jsou celkem slabé, herecké výkony moc nepřesvědčí a vlastně celý děj je míst až směšně prostý. Na druhou stranu jsem se hlavně těšil, že uvidím Nea opět v akci, a toho jsem se dočkal. Takže za bojové scény a Reevese dávám lepší 2* ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu většinu hodnotících, jelikož tohle je opravdu "béčko, co si šahá skoro až na céčko" , a je velmi těžké uvěřit, že tohle natočil Reeves. Děj je stupidní až na dno rezavého hrnca z cikánské osady, ale sad Keanu asi pochopil, že chce natočil martial arts film a podle toho to taky vypadá. Bitky tu jsou opravdu velmi pekné a je jich tu dost ... jasne, film se jmenuje Man of Tai Chi, a skutečného tai chi je tu v pravdě pomálu, ale jelikož jsem chlapec z Moravy, co se rád koukne na velmi pekně natočené drtichvaty v rytmu skvéle dynamické choreošky, tak jsem si to opravdu užíval ... závěrečný fight s Reevesem sice celkem dost pokulhává, bo náš Neo je oproti malému a hbitému asiatovi opravdové dřevo a spoléhá se čistě na drátovou akci ... ale má tam pár pekných vychytávek, které oko divákovo potěší do té míry, že mu to dřeváctví odpustíte ( i když asi zase čistě subjektivní záležitost vzhledem k hodnocení ostatních). Za mě fajne a doufám, že Reeves s tímhle žánrem neskončí ... a toho Ika v dalším filmu využije o dost lépe a víc, než tu ! ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Tanči na boj tai-či! Tak tohle byla slušná jízda z rukou Keanu Reevese, který si střihnul i jednu z vedlejších rolí záporáka. Co v dnešní době lidé milují? Hrdinu, který mlátí ostatní za peníze! A proto je tu skupina lidí, která najímá bojovníky do ringu, kde je natáčí a vydělává po světě. Jednou si všimnou mladého bojovníka Tigra Chena, který pro ně začne bojovat. Jenže jeho bojové umění přechází v jeho vlastní styl a jeho úcta k učiteli a klášter jde najednou stranou. V závěru poruší pravidla při mistrovství soutěže a je diskvalifikován. Díky tomu stojí i chrám kde se učil na pokraji stržení. Musí se sám rozhodnout jaký život zvolí a kdo vlastně je. Závěrečný final souboj s Keanuem moc pěkný a celkově povedené dílo, které se může řadit mezi lepší martial art! 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Úžasná choreografie a jasná odpověď všem, kdo si myslí, že tai chi je jen relaxační cvičení. Bohužel, dnes tomu tak asi ve většině případů je. Při mém výcviku v Shaolinu bylo součástí ranní rozcvičky právě taiči, ale také spíš ve formě relaxace a protažení. Aplikace jednotlivých pohybů se nerozebíraly. Jinak Keanu Reeves byl v záporné roli, zejména s maskou, skvělý. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Při telefonátu Tigera Chen Lin Hu (Tiger Hu Chen) s Donako Markem (Keanu Reeves) ve zhruba 44 minutě je v TV časová stopa v jednom záběru 3h 7m, v dalším střihu 3h 2m, a v následujícím opět 3h 7m, přitom se jedná o jednu pokračující scénu. (fcapab)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno