Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Začne to jako dobrodružný film pro děti, ale brzy se to celé zvrhne v perverzní jízdu v exotických kulisách. Modrá laguna je občas mile naivní, ale často nechtěně hloupá. Navíc si to tam rozdávají dva příbuzní, takže o romantice nemůže být řeč. Většině diváků to překvapivě nevadí, ale proti gustu žádný dišputát. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebyla až tak ultimátní sračka, jak jsem čekal a prvních třicet minut bylo dokonce zajímavých. Pak to samozřejmě sklouzlo do totálně nepravděpodobné hrůzy, ale ve výsledku šla ta hodina a půl v pohodě přežít. Vím, že za to budu v pekle chodit po Legu, ale pořád to bylo lepší než Osvícení, Kmotr, Casino a další unuděné sračky. 55% ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nádherné křivky mladičké Brooke Shields, opravdu nádherná a nedotčená příroda tichomořských ostrovů, kterou zde a svým uměním dodal kameraman Nestor Almendros kouzelnou, téměř idylickou atmosféru, romantiku nádherných obrazů podtrhuje i hudba Basila Poledourise, decentní erotičnost, smrt kuchaře Paddyho, ale také tak trochu alá Robinsonáda, a máte příběh jako hrom, i když ne originální (myšlenka však dobrá) ale přesto krásný, který si své příznivce vždy najde. Jako žena se mě však víc líbila exotičtější Brooke, ale to je věc názoru, samozřejmě potom v nahotě ji stoprocentně překonala začínající Mila Jovovich která zas byla zajímavější celkově. Z nostalgie za 2,5/5* (a to nejsem romantik) jako dítě jsem však měl nejeden a to nemalý erotický zážitek-:)). Jinak souhlas s Radyem. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Modrá laguna byl zřejmě úplně první film, který jsem viděl při jedné návštěvě na videomagnetofonu VHS (který tehdy stál pětinásobek průměrného měsíčního platu!). Bylo to v době, kdy pojem internet byl pro většinu lidí neznámý, počítač v domácnosti ještě ani nikdo v naší republice prakticky neměl a za okny se na prvního máje vyvěšovaly rudé praporky červené jako trenýrky. (Kdo nenosil na tělák červené trenýrky, tak asi nepochopí... :) Pro malého kluka to byl skoro erotický film! I po letech má tato romantika na exotickém ostrově svůj naivní půvab. 60% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris: 1. Love Theme [2:33] ,2. Main Title [2:37] ,3. Fire [1:19] ,4. The Island [1:46] ,5. The Sands of Time [2:27] ,6. Paddy's Death [1:21] ,7. The Children Grow [4:12] ,8. Lord of the Lagoon [1:07] ,9. Love Theme (reprise) [1:12] ,10. Underwater Courtship [2:01] ,11. The Kiss [2:35] ,12. Richard Sees Paddy [2:22] ,13. The Birth [1:16] ,14. Bad People/Baby Swim [3:02] ,15. The Memories [1:21] ,16. 3 Points to Port/End Titles [3:21] ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Protože se předpokládá, že hrdinný muž má být vyšší než žena, Brooke Shields strávila většinu filmu chozením ve vykopaných příkopech na pláži. Přestože jí bylo jenom 14, měřila 178 cm, narozdíl od 168 cm vysokého, 18ti letého Christophera Atkinse. O rok později se objevili na předávání cen. V tu dobu Brooke už dosáhla výšky 183 cm, což Christopher komentoval tím, že "je to jako vedle mě stála Socha svobody". (HappySmile)
  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)

Reklama

Reklama