Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

vydumnica

všechny recenze uživatele

Na Modrú lagúnu som skoro zabudla, až teraz som si všimla, že som tento film ešte nehodnotila! A vlastne, ani si ho hodnotiť netrúfam, keďže som ho už celé roky nevidela!!! Ale kedysi som ho pozerala často, mali sme ho doma na videokazete :-) a rada som ho pozerala, videla som ho možno aj 10x!!! Páčil sa mi ten krásny ostrov, ak sa nemýlim, nakrúcali to na Fidži :-). Obdivovala som Brooke Shields, vtedy patrila medzi moje najobľúbenejšie herečky, videla sa mi veľmi krásna :-). Možno raz keď už budem na dôchodku a budem mať viac času na filmy, popozerám si ho ešte raz a následne aj ohodnotím. A ešte si pamätám, že ten druhý diel s M. Jovovich sa mi nepáčil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový povzdech z minulosti, kdy mám pocit, že jsem musel být hodně malý, když jsem tenhle snímek viděl, protože tenkrát jsem ani zdaleka nepochopil to, co ti dva prožívali a jak se museli smiřovat s nástrahami dospívání bez toho, aby jim někdo poradil. Celkově je to naivní, ale na druhou stranu mi příběh přijde tak příjemně uvolněný, nezkažený. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle panejo je srágora. Chápu že to byly počátky VHSek u nás. My tu kazetu taky někde doteď máme. Jenže už tenkrát mi to přišlo hrozně ujetý a strašně divně natočený. A když jsem si do toho přičet tu romantiku, tak se mi chtělo blejt. A to se mi koneckonců chce i dnes po té době, kdy jsem to zase měl tu čest vidět. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Film o sexuálním dospívání mladých lidí na téměř pustém ostrově. Neskutečná utopie. Zde bychom si měli hlavně uvědomit, že všechno to, co nás dělá takovými jakými jsme, se všemi klady i zápory, je západní/východní nejčastěji technicky založená společnost a náboženství, které se nám snaží propůjčovat morálku a určují vzorce a směrnice našeho chování...Psychologové a sociologové by to jistě zvládli popsat mnohem lépe než já... Verdikt: 2* a 50 %. Jako "malý" a mladší bych jistě žádné námitky proti tomuto filmu neměl :-) ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásný, smutný, dojemný, ale i moc hezky romantický film, který je dnes už naprostou klasikou, a tady je zjevně podhodnocen. Viděl jsem ho teď po asi dvaceti letech a musím říct, ach ta nostalgie.. Já tomu prostě musím dát hodně hvězd, Broke je nádherná a příběh moc zajímavý, dle mého i lepší než ten Robinsonův...80% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)
  • Natáčelo se na Fidži, Maltě a Jamajce. (ČSFD)

Reklama

Reklama