Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazený, příliš zamilovaný. Ale jedná se v tomto případě o zápory, nebo klady? Viděl jsem ten film nesčetněkrát, a na ty erotické scény se prostě nedá zapomenout. Dnes rodiče podezřívám, že mi mnohonásobné shlédnutí dovolili z velké části proto, abych se trošku vzdělal, než objevím Ameriku. Vůbec mi to nevadilo :-). BTW nezapomenutelná, až hororová scéna při mladíkově objevení rituálního místa..! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, je to klasika prvních videí a jeden z nejznámějších romantických filmů. Ale jak se na to koukám jak chci, je to blbost. Brooke Shieldsová je sice atraktivní a má pěknou postavu, její herecký výkon však je věc jiná. Režie také není moc dokonalá, herci se mi zdají dost upravení a Brooke v jednom záběru má nalakované nehty. Na film stojí koukat pouze kvůli půvabům Brooke Shieldsové a krásné ostrovní přírodě. Bohužel. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Kdysi to pro mě znamenal nejlepší romantický film který jsem znal. Ale to bylo opravdu hodně dávno a jen na malou chvilku. Asi to bylo proto, že mi bylo 11 let a moc jiných romantických filmů jsem neznal. Dnes se dají ocenit především překrásné záběry přírody v níž se snímek natáčel. Příběh i herci jsou totiž příliš všední. Ale občasné podívání neurazí. 3* za 63% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch hezkých záběrů oceánů a živočichů kolem, byl by ten film nejspíš nekoukatelný a tak o 30 minut kratší. Příběhově je to totiž příšerná břečka a dramaturgicky něco tak odpornýho, že divákovi nad tím zůstává rozum stát. Stejně tak nad tou manikúrou, kterou Brooke Shields během let na ostrově má. Kdyby si kamera ohlídala alespoň takovou elementární věc. Je to dost úchylný a pocitově šíleně dlouhý. Od odpadu to zachraňuje jen ta příroda. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Naprostá zhovadilost, která okupovala předrevoluční černý trh pirátských VHS. Vůbec netuším, co je na filmu romantického, snad jen opravdu ty dvě pářící se želvy, které budou vidět :-) Největší akce filmu je přicházející perioda hlavní hrdinky a marná snaha postpubertálního kašpara ji zaujmout! Pokračování téhle tragické slátaniny, už byl jen poslední hřebík do rakve totálního průseru! Hvězda ze soucitu a taky těm želvám :-) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ve všech scénách obsahujících nahotu hrála místo Brooke Shields dablérka. V ostatních scénách měla Brooke přilepené vlasy k hrudníku, aby nebylo nic vidět. (HappySmile)
  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama