Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mladý Cronenberg se snaží, ale je vidět, že dost sází na známost svého příjmení. Úvod samotný je za 5*, vizuál je skvělý, atmosféru to má slušnou, ale scénář je neskutečně chabý a celkově mě ten film vlastně zklamal. Z tak úchylného námětu se dalo vytřískat hodně, ale ve finále jsem jenom dostal banální historku, která by vystačila maximálně na středometrážní film. O psychologii postav tu nemůže být ani řeč - jednání hlavního hrdiny člověk nechápe, nic podrobnějšího kromě toho kde pracuje a že i on má tuhle divnou úchylku se o něm taky nedozvíme. Chápu, že to chce do naprosté absurdity odkazovat na fanouškovskou posedlost celebritami, ale proč právě postavy zde ve filmu touží po nemocech celebrit se taky nedovíme. Prostě ten scénář je nepromyšlený, odfláknutý a potenciál tak zůstal trestuhodně nevyužitý. Starý Cronenberg by to podle mě natočil líp. Mladý to natočil pro ten typ lidí, co oblibuje Neon Demona - ty, kteří se chtějí chlubit, na jak artové filmy koukají, ale přitom jsou ty filmy založené jen na atmosféře a nějakou myšlenku nemají. A pokud jo, je strašně jednoduchá. 2* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovi jsou zvrhlíci. Syn se pěkně potatil. Tam, kde otce zajímají mutace a splynutí technologií s lidským oraganismem, tam zajímají syna nemoci, viry a jejich inovace (zdokonalování a vylepšování). Oba mají stejný zájem o pokusy, experimenty, lékařské prostředí, krev a rozličné nechutnosti (byť tenhle snímek staví zejména na psychologii). Vizuálně minimalistický film si libuje v kontrastech červená - bílá, klinika - doupata pirátů a pašeráků či skutečnost - iluze. Zboštění celebrit jde tak daleko, že jejich obdivovatelé s nimi touží sdílet nemoci či pojídat jejich maso (výloha obchodu se svalovou tkání hvězd je vševypovídající). Hlavní postava Syd se postupně mění v kreaturu nejprve fyzickou, pak i psychickou. Musím říci, že v určité fázi jsem Jonesovi věřil vše. Film není zřejmě pro každého. Jde o kanadský film. V Kanadě vznikají opravdu divné filmy... ()

Reklama

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zbytečně překombinované, mnohdy ubíjející svou nedějovostí a svým trailerem vzbuzující v divácích falešná očekávání brutálního nářezu. Na druhou stranu vizuálně působivé, vhodně psychoticky ozvučené a extrémně znepokojivé a varovné. Svět, ve kterém bezpáteřní svině parazitují na úzkostech a povrchnostech ostatních pro vlastní obohacení, je tomu našemu poměrně blízký. A Caleb Landry Jones gives me the Shivers. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V první řadě je hrozně těžké ohodnotit tento snímek ale spíše zůstanu u toho průměru i když to vůbec nezačalo špatně. Hned první záběr mě velice nadchnul a já si říkal, že budu sledovat něco nadprůměrného. Úchylný scénář je sice originální a obsahuje mnoho zajímavých nápadů ale na můj vkus je až moc překombinovaný a chvílemi i zmatený. Sarah Gadon mi připadalo, že ve filmu sloužila spíše jako takový vizuál ale s tím jsem byl víc než spokojen a pěkně se na ní koukalo. Caleb Landry Jones předvedl určitě přesvědčivý výkon ale já bych si na místě jeho postavy představil o trochu staršího herce. Film není dokonalý ale na to, že to byl Cronenbergův první celovečerní film špatný také ne a jsem velmi zvědavý co bude následovat dál. Hodnocení zde budu asi často měnit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po hororové stránce je to velmi chabé, ale fandové scifi-fantasy žánru by si snad mohli přijít na své. Atmosféra je tu místy opravdu na dobré úrovni a přestože nejsem zrovna velkým milovníkem podobně laděných filmů, tak zde lze nalézt i několik originálních prvků. První věcí co musím začínajícímu režisérovi vytknout je výběr hlavního „hrdiny“, který mi byl krajně nesympatický a zhruba od poloviny filmu jsem se těšil, že umře opravdu krutou smrtí, leč marně. Nápad s pícháním virů a kupováním „masa“ z buněk celebrit vypadal zprvu slibně (peníze bych do toho určitě nevrazil), jenže postupem času až na pár světlejších okamžiků, jsem se začal dost nudit, protože tempo nabylo opravdu hlemýždích rozměrů.50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)
  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)

Reklama

Reklama