Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (128)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další filmová adaptace knižní předlohy od Stephena Kinga, tato dokonce už podruhé. Hele je to hroznej brak. Skoro celý film nechápete proč, co kdo dělá a taky, jak je to možný. Nejlepší na tomhle filmu je muzika a finále. Jinak je to fakt nuda. Jeho knížky jsou super, škoda jen, že z filmů se povede jen málo který. Filmu šanci klidně dejte, těch 90 minut je hratelných. Žádný zázrak, ale opravdu nečekejte. 40% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik Stephena Kinga som tajne dúfal že tento film by mohol byť prekvapením roku 2022, čo sa bohužiaľ nestalo. Na druhej strane jeho hodnotenie pod hranicou 50% sa mi zdá pomerne kruté. Dobrá hudba, pomerne vydarená atmosféra, úplne nesklamali ani herci ale celé to mohlo byť podstatne lepšie. Teší ma však fakt že sa nejedná o najhoršie spracovanú novelu tohto autora napriek tomu že film za očakávaním značne zaostal. Opäť ma teší rozhodnutie neísť na film do kina, v poslednom čase sú buď filmy čoraz horšie spracované alebo rastú nároky nás filmových fanúšikov. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdice dávám s odřenejma ušima. A jako vždy je potřeba přiznat, že Žhářka Mark L.Lestera je o kousek lepší. Tady se prakticky nic neděje. Mezi koncem a začátkem mě připadá, že herci udělali každej tři kroky. Když už budu něco remakovat, tak to udělám velkolepě, brutálně, a trochu novátorsky. Ale prachy na to nikdo nedá. Slabé dvě. 30%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem čekala, ale takhle amatérské béčko teda ne. Největší chyba je obsazení ústřední role. Všechny scény, ve kterých je "zmítaná emocemi" jsou velmi nepřesvědčivé až směšné, a zbytek filmu pak toto naladění ochotně přebírá. Tempo je taky celé divné. Film sice nemá přepálenou stopáž a traumat se tam postavám stane možná až moc, zejména že na to vůbec nevypadají a se vším se zřejmě vyrovnají bleskově, ale stejně jsem při sledování měla plíživý pocit, že se tam "nic neděje". Z herců byl trochu zajímavý jen Michael Greyeyes, ale bohužel taky neměl nic moc co dělat. Po krátkém zvažování přidávám jednu hvězdičku za soundtrack. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Náhodně jsem si tento skvost pustil a až tak hrozné mi to teda nepřišlo. Kdyby nebylo tak doslova přepálené a vcelku nelogické finále, nějakých pár % navíc bych možná ještě přihodil. Tu 3* jsem nakonec nechal, přeci jen mě to zpočátku docela bavilo. A jak tu mnozí píší, že film postrádá emoce tak nevím nevím. Není to herecky nějak světoborné, ale ani bych neřekl, že je to až tolik chladné vyjma finále, které se moc nepovedlo. Stopáž to má krátkou, nenudí to. Krom těch hořlavých scén ze strany té malé holky tu máme i pár slušných nápadů, kdy těchto lidí se schopnostmi je více, a to různých druhů všeho možné, co ty lidi dovedou. No a velkým kladem je rozhodně Carpenterova hudba, která nepřipomene nic jiného než slavný Halloween a někdy trochu i Saw od Clousera. Takže úplnou blbost bych z toho nedělal, dalo se to na 1 vidění v pohodě zvládnout. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama