Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Niekde v lese sa neznámy muž vyhrabe spod zeme. Uvedomí si, že nevie, ako sa volá a že bol zrejme pochovaný zaživa. Spanikári a začne utekať nevedno kam, až sa vyčerpaný dopotáca k opustenej, ale predsa obývanej chate. Tu naňho čaká hrozivé prekvapenie, ktoré mu má napomôcť pri zisťovaní krutej pravdy. (sochoking)

Recenze (54)

heyda 

všechny recenze uživatele

V některých aspektech totálně nesmyslný, přesto atmosférou, prostředím a napětím velmi sympatický horůrek z Indonésie. Pro příště bych jen filmařům doporučoval si celý film pustit a zamyslet se nad ním, jestli tam nejsou nějaké nelogické momenty či osoby navíc. Jinak beru to jako jednohubku, od které jsem nic nečekal, tak ani nemám důvod výrazně si stěžovat. 3 hvězdy :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Být to kraťas, bylo by to super. Jenomže hlavní hrdina hodinu jen běhá po lese, absolovuje sáhodlouhou cestu a to všechno bez nějaké výraznější atmosféry nebo napětí. Představitel titulní role se sice snažil, div se nepřetrhnul, ale to nestačilo. Pořádně zajímavé to začalo být až ke konci, kdy přišla pointa, přičemž její polovinu vytušíte už na začátku. No a ta druhá polovina..........já nevim. Určitě překvapí, ale na mě je až moc přitažená za vlasy. Od Indonésanů je to hezký pokus, ale u mě to na víc jak 30% stačit nebude. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Úlet jako hrom a de facto o jednom uřvaným herci v lese.  Přísně logicky je to naprostá kravina, ale jako noční napínák, kde dlouho absolutně divák netuší, která bije, to prostě funguje na jedničku.  Pointa se pak dá vytušit a docela překvapilo, že Anwar ji detailně dohrál a de facto divákovi nabídl   povídku číslo dvě.  Rozumím těm, které  Modus Anomali zrovna nenadchnul, ale já si  tenhle celovečerní kraťas skvěle užil. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hororový minimalizmus takmer v plnej kráse. Krátky časový úsek, v ktorom je po dlhý čas iba sám hlavný hrdina, pohybujúci sa vo voľnom, no zároveň obmedzenom priestore a do toho kvantum napätia a hororových elementov. Chlapík sa zobudí pochovaný za živa a so stratou pamäte, deti sú roztrúsené po lese, žena mŕtva v chate a problémom je nielen sa nájsť, ale aj prežiť. Výborný indonézsky počin, kde atmosféra číha z každého záberu a konečne sa dá nielen zľaknúť, ale aj trochu báť. Pointa mi bohužiaľ napadla už pred polovicou stopáže, no celkový dojem to našťastie nepokazilo a jediným, miernym sklamaním pre mňa tak bolo; keď sa to v druhej polovici prehuplo do dňa a dokonale fungujúce nočné scény boli (trochu nepotrebne) nahradené zvýšením akcie, krvi a bodycountu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První třetina - atmosférická one-man show za pět hvězd, perfektní slow-burn. Druhá třetina - naháněčka po lese, prkenní herci ve vedlejších rolích, nadšení klesá, ale pořád fajn - za tři hvězdy. Třetí třetina - pointa, kterou jsem zpoloviny vytušil a z druhé poloviny mi nedává smysl. Respektive film si ji pro svou potřebu obhájit dokáže, ale já ji odmítám přijmout :-D. Modus Anomali je tak spíše než promyšleným hororovým thrillerem s chytrou pointou umělou, papírem šustící konstrukcí, která překvapivou pointou disponuje pouze díky krajně nepravděpodobné a nesmyslné fabuli. Hodnotit hvězdičkami jako celek je hodně ošemetné, za začátek palec nahoru, za konec palec dolů. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama