Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (129)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že přijdeš. Seš dobrej chlap." Dva rozdílní bratři, jeden na straně dobra a druhý na straně zla. Mám rád kriminální klasiky ale tenhle pokus vyšel tak na půl. Hvězdné obsazení nemá chvílemi tak trochu co zajímavého hrát. Jde především o rodinné vazby a lidské hodnoty.  6/10 ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Old school. Se silným pocitem, že to není film o sedmdesátkách jako spíš film ze sedmdesátek a tomu to všechno odpovídá, zcela záměrně. Podle mě velmi zdařile natočeno, pomalejší tempo nevadí, stále to není tak ubíjející jako některé filmy ze 70. let. Herecké výkony skvělé. Nezúčastněně, bez emocí. Zdařile old school. Vypravěčsky super, dějově žádná sláva, emoce žádné, vývoje postav sotva znatelné, pokud vůbec. Prostě sedmdesátky s tím filmově dobrým i špatným. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celkový nicnedění bylo tak ubíjející, že to vypadalo, že dřív vyseru dospělou žirafu než se ve filmu něco stane. Krom prachů absolutně nechápu učást takových es jako Clive a Marion, bylo to vysloveně plejtvání jejich časem. Příběh naprosto propadá ve scénaři, do příběhu se nepodařilo dostat nic jinýho než nudu, vyjma posledních dvaceti minut, to mělo trošku koule, ale dožít se toho závěru, to si chce půjčit duševní klid od tibetských mnichů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že se dobří herci sejdou v nějakém tom poměrně dost průměrném filmu. Není to pravidlem, ale o to větší šok to bejvá. Koho by totiž napadlo, že tam, kde je parádní Mila Kunis a Marion Cotillard, bude zároveň i nuda tak strašná, že natírání plotu barvou je oproti tomuhle filmu učiněná extáze. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)

Reklama

Reklama