Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Však věčně bude jímat srdce znova puls Juliin a nemrtvost Romeova... Sympatický snímek tisíckrát lepší Twilight soplu, opomenu-li fakt, že tisíckrát nula je pořád nula, nicméně se ke svému cíli řítí příliš přímočarou dálnicí, zatímco by udělal mnohem lépe, kdyby dálniční známku narval producentům do krku a povozil nás okreskami. Milé a vtipné momenty mu to neubírá, ale jak jsem v šestnácti řekla mámě, když prohodila, že Mirek je fajn kluk a zasloužil by si šanci: "Tiramisu je taky fajn a do postele mi ho necpeš." ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri nelútostnom útoku Zombies sa odohrá zvláštna udalosť, keď jeden z nakazených zachráni živé dievča. To sa ocitne vo svete za stenou, ktorú ludia postavili, aby sa pred nemŕtvymi chránili, a skamarátenie sa s jej únoscom je jedinou cestou k záchrane. Zdá sa, že jej prítomnosť kamaráta bez života deň za dňom mení a začína sa pomalá revolúcia, ktorá môže dva znepriatelené tábory spojiť. - Warm Bodies bol tiež jedným z dôvodov, prečo si chcem tento rok niektoré horory pozrieť po dlhej dobe znova, pretože moje hodnotenie sa mi zdalo trochu prehnané. Má to síce neopozeraný dej plný zaujímavých nápadov, ktorým sa tento viacmenej jednotvárny hororový subžáner tvorcovia snažili zobraziť z trochu inej perspektívy, ale celkovo mi to po druhom pozretí pripadalo velmi nepríjemne presladené a miestami príliš romantické zrovna na úkor hororu. Tie digitálne potvory na výslednom dojme tiež velmi nepridajú. Záver sa ale podaril a myšlienky ku ktorým to smerovalo sa mi páčili, takže vôbec nelutujem, že som sa k tomu vrátil. To hodnotenie ale musí ísť trochu nižšie. + Patrick Sabongui + herečka z Wolf Creek a Lights Out + herec z The Shortcut + herečka z Viral + 2 herci z Mother! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca, ktorého postretne pravá láska. Má však smolu. Vybral si nesprávne dievča. V prekážke za spoločným šťastím im stojí "maličký" problém. Ona je mladá, krásna blondínka, jej otec je hlavný šéf všetkých ľudí, a on je .... zombie. Na vzdory osudu nepoddajný "R", urobí všetko preto aby si srdce mladej dievčiny získal na dlhší čas, ako len do doby, kedy mu niekto z pre-živších strelí guľku do "palice". Originálny post-apokalyptický romantický príbeh Rómea a Júlie obalený do rúška temna vhodný aj pre nežné polovičky. Vtipné dialógy navyše pobavia nejedného skromného diváka. Keď necháte logické myslenie stranou, spríjemníte si chvíle sledovaním jednohubky lepšieho priemeru - 75%. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba! Po dlouhé době jsem viděl hodně kvalitní hororovou komedii z očí "zombie" a náramně jsem se pobavil. Scéna kdy zombie-romantik "R" učí Julii správnému zombie pochodování mě úplně rozsekala smíchy. Krásné dialogy, krásná atmosféra, krásná zombie-romantika, zkrátka krásná hororová komedie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Způsobů jak se seznámit s holkou je mnoho, sníst mozek jejího přítele patří k těm méně obvyklým..'' --- Zombie post - apokalyptické filmy mám rád a nejeden jsem už viděl. Když jsem se dozvěděl o tomto snímku, hned mě námět zaujal. Nyní, když jsem film dokoukal, nevím jak to celé pobrat. Komedie to nebyla, horor také ne snad jen ta romanika... mrtvák se zamiluje do živé dívky a místo toho aby si dal k véče její mozek, rozhodne se jí chránit před jinými mrtváky... Máme tu další město se zdí. Uvnitř žijí poslední lidé, tam za zdí se šourají a chrchlají nemrtví a kosťáci... Ti mají rádi k snědku živé. Všechno už tu bylo až na toho zamilovaného zombíka, to bylo vskutku originální. Jenže v závěru jsem nechápal, zda si tvůrci z toho žánru utahují, nebo zda to snad proboha nemysleli vážně... Co vysoce hodnotím je ztvárnění světa za zdí. Já miluju opuštěné ulice plné vyrabovaných aut, obchodů... Vše pokryto špínou, prachem a pozvolna zarůstající vegetací... Tady je to navíc obohaceno tím, že náš R bydlí na letišti v opuštěném letadle... Takže za nápad a příběh dávám dvě hvězdy, ale za to zpracování dávám třetí. Celkem tedy dávám 3 elpíčka... * * * ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Isaaca Mariona, který příběh popsal jako "zombie Romeo a Julie". (Fevas)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)

Reklama

Reklama