Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (711)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Warm Bodies je film, na který jsem se poměrně těšil a říkal jsem si, že to vypadá na super oddychovou komedii s Teresou Palmer v hlavní roli a taky podle traileru to vypadalo na film, u kterého se fakt zasměju. Ani ve snu by mě ale nenapadlo, že se u filmu nezasměju tak, jak jsem čekal, ale že mi to bude jedno, protože mě upřímně bude zajímat, co bude dál. Vynikající hlášky a opravdu povedená variace na Romea a Julii (došlo mi to až při balkónové scéně), kteří mají trošku více starostí, než jejich předlohy (to víte, zombie apokalypsa není žádná sranda. Nebo jo?) Navíc Nicholas Hoult a Teresa Palmer mezi sebou mají tu chemii. Zkrátka a dobře, na film jsem šel jen jako na oddychovku, dostalo se mi mnohem, mnohem víc a já nemám důvod filmu srážet ani jedno procento. Už se těším, až si tuhle netradiční romantiku dám znovu. 100 %. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvěle fungovala, a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Druhá polovina byla mírně patetická, a ta dětská najvita poslední scény solidně bourá ducha v jakým se celý film nesl... Ač se mi nelíbilo jak se film zvrtl, přesto z něj mám dobré pocity. Jako celek byl neotřelý a zajímavý. Hercům jsem věřil a i muzika byla kvalitní. Za mě 75% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Někdo mi tenkrát řekl, že to bude podobná záležitost jako Twilight, tím pádem jsem se přestal o tento snímek zajímat. Dnes jsem nevěděl kam sáhnout a nechtěl jsem si pustit nic vážného, takže jsem zkusil právě toto. Heleme se a už od začátku jsem cítil dobrý nádech, slušné tempo a hlavně pár opravdu dobrých nápadů. Postupně si mne Warm Bodies získal a já byl překvapený. Příběh je obyčejný, ale přesto celkový nápad a pojetí bavilo. Herecké výkony a vše docela sedělo, mám velkou slabost pro zombie, ale v trošku jiném podání. Musím přiznat, že tohle mile překvapilo a ať si klidně někdo říká jaký jsem puberťák, nebo náctiletá holka. Já osobně jsem už dlouho neviděl originálnější romantiku .. 8/10 = 82% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Do you feel... it?" Zajímavé zjištění, první věc, která mě ve filmu rozplakala, nebyla všehomoucí láska, ale síla bezpodmínečného přátelství mezi Romeem a Mercutiem. Ale slziček potom samozřejmě přišlo mnoho a mnoho. Film o tom, jak se lidstvo znovu učí být lidské? Je to sice odvyprávěno tak, aby to i zombík pochopil, takže do deníčku si to zakládat nebudu a srdíčko tomu taky neodevzdám, ale je hezké vidět, že se někdo snaží. Je to hezké. A teď území SPOILERŮ: Když se pustím do úvah, jak bych ten příběh napsala já, tak v mé verzi by postupně ožíval a stával se zase člověkem, ale čím víc by byl živý, tím víc by mu krvácela ta rána nožem, kterou mu Julie udělala, když se poprvé potkali, a jakmile by se znovu stal opravdovým celým člověkem, tak by jí vykrvácel v náručí. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně milý film a jedno z největších překvapení, co se zombie žánru týče. Romance z post-apokalyptického světa plného zombíků se přece jen tak nevidí, ne? Je pravda, že 80% filmu dělá parádní hudba a krásná Terezka Palmerovic, ale to přece nevadí. Rozhodně jeden z těch povedených filmů pro mladé, který zahřeje u srdce, takže 4 hvězdy jsou z mé strany zasloužené. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)

Reklama

Reklama