Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (729)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Koneckonců, nikomu, kdo je ochotný obětovat někoho ze své vlastní krve, se nedá plně důvěřovat.“ Tak tahle „scifárna“ mi sedla. Vytknout se jí sice dá až hanba, od impotence Úřadu účinně zasáhnout přes možnost nabourat se kamkoliv až po nesmrtelnost postav (největším „sci-fi“ je pak konec). Ale zaměřit se jen na nedostatky by byla velká škoda. Má jít o budoucnost...ale ta vypadá až nepříjemně reálně, snad o žádném výstřelku, ať už technickém či ideologickém, se nedá s jistotou říct, že tu za „pár let“ skutečně nebude. Ale pochopitelně nejvíc jde o souhru postav a opatření, bez kterých to nejde. O sestry jsem se bál, fandil jim. Užíval si napětí a atmosféru. A co říct k Noomi… maskéři jí samozřejmě pomohli, přesto dokázala vdechnout život 7 různým postavám, což by každý neutáhl, za to klobouk dolů. Vůbec je casting zajímavý, ač jde o hollywoodský film, norský režisér si přizval hned několik seveřanů a žádný z nich se neztratil (třeba takový Hagen, ten se pro role slizounů snad narodil). I přes výše zmíněné zápory končím na solidních 4*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Čekal jsem, že by se mi tento snímek mohl líbit, avšak skrze moji nedůvěřivost ke snímkům sci-fi žánru jsem k Wirkolově počinu přistupoval s opatrností. Brzy mě však příběh vtáhl do děje a bavilo mě i celkové zpracování - hudba, vizuální stránka, kamera, herci, resp. Noomi Rapace 7x jinak, ale i její kolegové ve vedlejších rolích. Nad tím vším však dle mého ční samotný příběh, jenž možná nevědomky servíruje jednu silnou myšlenku a staví zrcadlo potenciálnímu velikému problému nedaleké budoucnosti - přelidnění Země a nedostatku potravin k uživení pozemšťanů. Pro mě je tohle za jasných 5*. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled snaha o něco svežího a nového, plus čerpání z osvědčeně funkčního. Represivní režim ala Hunger Games, hranatá futuristická auta ala The Island. Lze namítat, že se tvůrci vizuálně drželi svojí opulentnostní trochu při zemi a že rok 2073 tu vypadá spíše jako 2037, ale ono co se za poloviční rozpočet oproti velkým spektáklům dá vytvořit ? Těžko lze hanit i až na dvě jména víceménně béčkový casting. Narozdíl od Glenn Close, která je mimo, se do toho Noomi Rapace opět opřela. Jednak jako akční hrdinka proti své vůli a jednak dávat 7 různých hereckých poloh asi není plně easy. Plus k dobru hraje i to, že takovouhle fyzickou roli "mužské hrdinky" dneska dokáže kromě ní zahrát jedině Charlize Theron. Vyjma posledních 20ti minut máme celkem slušný mix Bourna a čehosi s pochmurnou společensko post-apo atmosférou. Závěr je nepovedený a twist předvídatelný. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Wirkola to ukočíroval v mezích možností solidně, byť mít na place 7x Noomi, to zavání bolehlavem a ne že by občas to hraní do prázdna nebylo cítit. Škoda, že škrabalové Botkin a Williamson z plnotučné látky udělali takovou řídkou a nakyslou čalamádu, jejíž logické kopance musí režisér zachraňovat béčkovými výstřelky (zábavnými). Celkově to je taková bizarní směsice Equilibria, nového Total Recall s druhým nálevem z Minority Report a Potomků lidí, ke svojí škodě je to zhruba stejně inteligentní jako první jmenované. Takže logický cedník s průstřelem hlavy. Kdo neodhadne pointu hodinu dopředu, patří do cryo komory. Tohle měl napsat Andrew Niccol a čauve. Jako večerní sedativum OK. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Tommyho Wirkolu to nielen spočiatku pôsobí až prekvapivo seriózne a ambiciózne, čo ale neberiem ako klad, či zápor, len ma to prekvapilo, od neho som predsa len zvyknutý na trochu uletenejšiu, ale aj tak kvalitnú zábavu. Toto je opäť jeden z tých sci-fi, v ktorých sú ľudia systémom určitým spôsobom obmedzovaní, čo je v poslednej dobe veľmi častá téma, v tomto prípade kvôli preľudneniu môžu mať len jedno dieťa, ale zápletka mi už na prvý pohľad priška dosť atraktívna. Všetky ostatné deti končia zamrazené do lepších čias a tak keď sa raz narodí sedem identických dievčat, musia byť všetky ukryté a von môže každý deň vychádzať len jedno z nich. Až kým sa jedna z nich nestratí a tak jej sestry urobia všetko preto, aby ju našli. Úvodná fáza ideálne predstaví tento svet, ale zase ma trochu sklamalo zoznámenie so sestrami, ktoré nie sú moc sympatické, teda s výnimkou ich detsva, toto ma dosť bavilo. No keď sa už jedna z nich stratí tak sa to už naplno rozbehne. Dejovo je to väčšinu času celkom klasika, pátranie, spolupráca pri hľadaní, prezradenie, únik pred silovými zložkami organizácie a podobne, ale mne to vyhovovalo, je to nadmieru svižné, skutočne veľmi dynamická žánrová zábava. Občas sa síce postavy správajú dosť nelogicky, či už kladné alebo záporné, čo v niektorých miestach dosť ruší, ale zase to vynahradzuje až prekvapivá krutosť, tu mi tých postáv bolo občas teda dosť ľúto a po tej námahe si podobné ukončenia nezaslúžili, ale práve toto film dosť vyzdvihuje a finále zase ponúkne aj nejaké tie zvraty a napríklad prezradenie pravdy o uspávaní ma teda dosť prekvapilo. Ešte viac, ako finálne rozuzlenie. Nesklamú ani postavy, Noomi Rapace síce nepatrí medzi najsympatickejšie herečky, ale charizma jej nechýba a v akcii ma celkom baví, len mohla lepšie oddeliť svoje charaktery, predsa len v niečom vynikajú možno dva, zvyšok mi prišiel veľmi podobný, k tomu dobrý výber záporákov a v malej úlohe poteší aj Willem Dafoe. Film môžem pochváliť aj po akčnej stránke, opäť to na Wirkolu nie je moc nápadité a krvavé, film má bližšie k bežným súčasným akčným filmom, ale aj toto mi sadlo. Súboje nevynikajú prepracovanou choreografiou, skôr sa držia pri zemi, ale sú celkom intenzívne, slušne natočené a aj obstojne drsné, ale bavili ma aj všetky tie prestrelky a naháňačky. Žiadna akčná scéna skutočne nevyniká, ale behom akcie sa je vždy na čo pozerať. A režijne tu v rámci svojej kategórie nemám väčší problém, vizuálne je to bez problémov, akcia je zvládnutá kvalitne a navyše film vďaka krutým momentom celkom funguje aj po dramatickej stránke. Takže celkovo to nie je tak originálny a nezabudnuteľný Wirkola, ako napríklad jeho oba diely Dead snow, ale s výnimkou občas nelogického správania postáv tu nemám moc čo vytknúť, mňa to dosť bavilo a kľudne si to ešte pozriem. 77% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)
  • Jednou z najväčších filmových lokácii v Rumunsku bolo prímorské mesto Constanza. Miestny starosta povolil štábu obsadiť historickú časť mesta. Dostali prístup k nakrúcaniu do jedného z najväčších prístavov v Európe. (classic)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. srpna 2017 na Locarnském FF ve Švýcarsku. (Varan)

Reklama

Reklama