Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (726)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Čekal jsem, že by se mi tento snímek mohl líbit, avšak skrze moji nedůvěřivost ke snímkům sci-fi žánru jsem k Wirkolově počinu přistupoval s opatrností. Brzy mě však příběh vtáhl do děje a bavilo mě i celkové zpracování - hudba, vizuální stránka, kamera, herci, resp. Noomi Rapace 7x jinak, ale i její kolegové ve vedlejších rolích. Nad tím vším však dle mého ční samotný příběh, jenž možná nevědomky servíruje jednu silnou myšlenku a staví zrcadlo potenciálnímu velikému problému nedaleké budoucnosti - přelidnění Země a nedostatku potravin k uživení pozemšťanů. Pro mě je tohle za jasných 5*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavé evropské sci-fi. Je to dost poznat i na samotné kompozici, že se nejedná o hollywoodský snímek. Od Tommyho Wirkoly je to pro mě už druhý film. ze známých herců tu můžeme vidět pouze Noomi Rapace a Willema Dafoe. To ale snímku vůbec neubírá. Noomi tuto sedmiroli rozhodně nezávidím, poradila si s ní skvěle. Děj se odehrává v roce 2073, kdy je díky silnému přelidnění planety zavedena politika jednoho dítěte. To ale neplatí pro rodinu Settmanových, kde žije hned sedm identických sester. Naučily se žít jako jedna osoba, a tak aspon každá mít kousek svého života. Vše se ale zkomplikuje a tato rodina projde tvrdou životní zkouškou. "Nikdy nesmíte společně jít ven!" ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne, veľmi svižné a zábavne natočené akčné sci-fi. Nápad aj spracovanie ma veľmi bavili, dej je skvostný a ten pocit vám nevezme ani celý film. Keď sa hlbšie zamyslíme nad možným rozvinutím zápletky, vyjde vám pár faktov. Je zaujímavé sledovať sestry vyrastať, skúšať obísť systém, dostávať sa von do sveta a ako to celé to funguje. Pohľad na detstvo i fungovanie s dedkom (ktorého skvele zahral Willem Dafoe) sú spracované do flashbackov, ktoré rozbíjajú bežné rozprávanie mapujúce lineárne nasledujúce dni v týždni. Tým, že sestry sú neustále na hranici života, je iba otázka času, kedy celé bezpečie pominie a príde niečo väčšie, šokujúcejšie a eventuálne niečo ohrozí roky budovaný systém. Skvelá atmosféra v "budúcej budúcnosti" a toto je presne moja cieľová skupina. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAREN SETTMAN BYLA MNOHEM VÍC, NEŽ KTERÁKOLIV Z NÁS. BYLA MY VŠECHNY! BYLA NAŠÍ RODINNOU...“ /// „Zjednodušená“ Netflixácká filmařina (žádný nabubřelý triky), sázející na nevočuměnou příběhou premisu a známej ksicht (pro jistu naklonovanej). Ten post-svět není nijaký nóvum, ale tenhle nápad tady asi ještě nebyl. Sedum jednovačnejch sester – sice žádný modelky, ale parádní (zase!) Naomi Rapace, která se nebojí ničeho (takže dokáže navázat spojení během spojení) a je dobře (pro děj), že jí během (až takový Bourneovský únikovky) docházej životy. Jeden neduh tahle podívaná má – je trochu (a zbytečně) rozvleklá. Ten čas nad údernejch 90 minut má na hodnocení větší vliv, než souhlas (či nesouhlas) s ideou dr. Cayman. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Těším se na svět, kde potkan bude nedostatkový zboží. 2.) Je nás tady prej moc a hledám řešení. 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, ale už originální nápad zaručoval slušnou podívanou a když se spojí dobré herecké obsazení a dobrý režisér, tak to nemohlo dopadnout lépe. Děj na postavy nebere žádné ohledy, tudíž tu je drama prakticky od začátku. Po vydařených komedií, se Tommy Wirkola vydal další, dalo by se říci blockbusterovou cestou, a i zde se mu to vydařilo na jedničku. No a samozřejmě nechybí zvrat na závěr, který to celé náramně vysvětluje. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Prastrýko Willema Dafoea mal v 30. rokoch, 20. storočia podobný osud, ako jeho postava Terrence Settman. Vtedy bol opatrovníkom slávnych pätorčiat Dionnových, ktoré sa ako prvé na svete dožili dospelého veku. S ohľadom na rodinnú históriu, sa Dafoe cítil s úlohou dedka previazaný. (classic)
  • Nakrúcať sa začalo na jeseň roku 2015 a to prevažne v Castel Studios na okraji Bukurešti. Filmový štáb točil aj v meste, dostal povolenie každú nedeľu medzi šiestou a desiatou hodinou ráno, keď uzavreli hlavnú triedu a nakrúcali veľké davové scény s päťsto komparzistami. (classic)
  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno