Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (606)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Že na Čórtovo hrádu strášá, to už my, ač nepolíbeni famfrpálem, víme, neboť ctíme Ladův odkaz s heslem čert do každé rodiny a nikdy jinak. Proč jsem byl tedy tak překvapený, když se Harry naCamrál a dvakrát Potlouk, zatímco Zlatonka jasně vysílala blý-ska-vi-ce a ná-rod... ehm, nádor, ať znovu potvrdím svůj nelidský cynismus. Možná jsem měl mozkové závitnice zaneprázdněné hledáním seriózního vysvětlení, jak je možné, že nehezky ochlupený a rachitický hrudníček kouzelnického synka, dokázal unést váhu takového nadělení... a možná mám jen překvapení rád. Kdo ví... Dobrá, vynechme dalšího strefování se do vypáleného cejchu na čele pana Radcliffa, neboť jsou i jiné příšery, které si z dětských let nesou podobný satanský kříž, Mekbezkulkyn... například, Barbánek, třeba... a toho kokota od vedle vlastně znát nemůžete. Pokud si ale člověk dá práci, zapojí fantazii, nebo využije racionálního myšlení a pomocí lívance překrývá na televizi mágův xicht, pak má způli vyhráno a i přes předimenzovanou stopáž může býti ukojen, stejně jak nekompromisní četníci, oddávající se homosexuálním hrátkám ve služebním voze, ovšem do okamžiku, než z toho jeden ztratí hlavu. Tosmesenasmáli. Kdesmetoskončili? No jo, konec, ano, to bylo trošku, trošku víc než trošku, no, ještě o kousek víc... ještě kousek přidej, no, prostě stál za hovno, ale jak já vidim chlapa s vidlema, ňákou šukézní zrzku, nemůžu být nezaujatý a nestranně hodnotit. Nadrženě nadržuji a pálím čtyřma pizdama, zatímco v pekle sudy válej. P.S. chápu, že z mého intergalaktického blábolu mnoho nevyzní, ale má psychika je ještě poznamenána titulky, u kterých zřejmě prováděl korekturu můj přítel Stoka, a byly tedy v neznámé řeči, kterou pracovně nazývám slovanskohovadština. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetý film. Aja se s tím nepárá a kombinuje funkční drama (flashbacky do dětství, jak z knih Stephena Kinga) s mysteriozní atmoškou a bizarní komedií trochu okořeněnou hororem :) Nejvíc mě na tom bavily nekorektní humory a scéna s ustřelenou hlavou a následný výbuch smíchu střelce vládne. Alexandre Aja má prostě talent a třeba i bitka novinářů podpořená hitovkou Personal Jesus byla hodně cool. Jenže se mu tuhle směs stejnak nepodařilo ukočírovat, tak aby mě bavila dvě hodiny. Daniel Radcliffe byl ale dobrej. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Paráda, vtipné momenty střídají ty děsivé, ty milé a ty neskutečně "out of place" - je to sice tak trošku mišmaš, ale tyhle vyšetřovací/ztracené lásky věcišky já obecně můžu, navíc Daniel Radcliffe hraje parádně a když ještě připočtu skvělý soundtrack, není moc co řešit. Škoda jen toho wtf finále, jinak bych šel i vejš :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavá černohumorná směska dramatu, mysterie, fantasy hororu a romance, která baví, tak zvláštně okouzlí i překvapuje. Radcliffe mi tady sedí, stejně jako těch pár dalších postav, mistr Aja upevňuje svoji pozici - co film, to kvalita. Možná uznáte, že takový hybrid žánrů vůbec není lehký zmáknout. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nesporne ide o zaujímavý fantasy námet, žiaľ film nedokázal využiť všetok ten potenciál. V podstate ide o priemerný thriller so slabým napätím a s pár hororovými momentmi pri konci. Na druhú stranu ma niektoré scénky dokázali rozosmiať (napr. scénka s doktorom a sestričkou...), vlastne na filme ma najviac bavilo to, ako sa ľudia zverovali so svojimi tajomstvami a čakali na požehnanie od "rohatého" :), pričom vždy povedali nejakú bizarnú koninu. Pri jednom mieste bola snaha zvýrazniť dôležitosť scénky a zvýšiť tak napätie hudbou z iného, inak peckového filmu, ale moc to nepomohlo. Záver sa mi zdal nedorobený a moc rýchly, bez nejakého zaujímavého nápadu, ktorý by pekne zapadol do koncovej, inak celkom peknej, pointy. Hororový prvok však nebol zlý. Našťastie D. Radcliffe tu bol výborný, jeho herecká mimika je osobitá a originálna, veľa z toho využil aj tu, vďaka čomu celkový dojem išiel trocha hore. Držím mu palce, chalan sa pekne rozbehol. 65/100 ()

Galerie (103)

Zajímavosti (30)

  • Tetovanie na Igiho (Daniel Radcliffe) ruke je „prebuď sa, alebo navždy padni“, čo je priamy citát z knihy Johna Miltona „Stratený raj“, v ktorej Satan padá z neba. (Arsenal83)
  • V knihe je domček na strome iba vymyslený. Po tom, čo ho Merrin (Juno Temple) s Igom (Daniel Radcliffe) druhý raz nenájdu, dôjdu k názoru, že mali "spoločnú halucináciu." V knihe sa takisto Lee (Max Minghella) Igovi prizná, že ho v skutočnosti z vody nevytiahol, ale vyplával sám. (Lucjen)
  • Ve 46. minutě ve filmu zazní píseň „Personal Jesus“ od Marilyna Mansona, kterou původně nazpívali britští Depeche Mode. (Trajektt)

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno