Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Zhrešil som už len tým, že som to pozeral s českým dabingom!!!!!!!!! Fakt neviem, či si to tí dabéri nemohli bližšie naštudovať alebo čo, ale oni nazývajú Čoson ako Joseon. Zjavne preto, lebo sa to tak píše v anglickom prepise. No na výslovnosť akosi zabudli, čuráci sprostí!!! Takto mi to sprzniť! No a čo sa týka filmu, dobre sa na to pozerá, i keď je často vidieť chyby a nelogickosti, no napriek tomu sa to dá. Mne osobne sa najviac páčila prestrelka v lese po útoku tigra. Koniec presilený, divný, mohol zomrieť aj epickejšie, ale to je už jedno. Dajme tomu, že 4*. Alebo 3*??? ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Lukostřelecky zaměřených filmů mnoho neexistuje. Pokud beru luk jako zásadní zbraň hlavních postav, kterou mezi sebou bojují, tak kromě nějakých indiánek , pralesně domorodých dobrodružných filmů či hrdinské asijské vizuální podívané, tato zbraň v kinematografii nedominuje. Přitom střelba z luku je tolik fotogenická a zvukomalebná. War of the Arrows je film, který všechnu tu smrtelnou krásu i umění lukostřelby přináší v plné síle. To praskání tětivy, pnutí materiálu těla luku, zurčení šípu vzduchem a následný zásah. Zde luky, resp. lukostřelci disponují opravdu razantní silou (průstřely dvou těl ve zbroji jedním šípem, ústřel kusu skály, šípy takřka durch stromem). Přesto se tu neodehrávají nijaké komiksové přeháňky a postavy a jejich konání je uvěřitelné (mají strach, chybují, krvácí, jsou vyčerpáni). Začátek filmu odčiní režie své povinnosti k tradičnímu koloritu asijských příběhů - rodina, tradice, přátelství - a pak už nastává podívaná, která nedá vydechnout. Fantasticky nasnímaná akce pomsty, útěku a soubojů v lesích, skalách. Divák jako by utíkal zároveň s postavami bojovníků. Kamery zde opravdu geniálním způsobem napomáhají tomu, že se přenášíme mezi tu adrenalinovou smršť. K tomu všemu je namixován prostorově zvuk tak, že jsem několikrát uhýbal před nečekaným letícím šípem. Už tak rychlý spád ještě umocňuje vynikající hudba. Tyhle rychlé šípy se prostě povedly. ...Nam-Yi natahuje tětivu, vnímá sílu větru, soustředí se na tuhle střelu a posílá svůj šíp, který jednomu zachrání život a druhého usmrtí... ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Koreinator vs. Specnas meets MegaTiger ! První polovina klasická citová vydíračka se vším špatným i dobrým, ale to co lítá vzduchem v druhé polovině filmu je nájeb toho největšího kalibru, ehm šípu. Tohle netrumfne ani ta kočka z Hunger Games ! jedíná slabší scéna kde sem byl na pochybách bylo skákání přes útes. Nadruhou stranu kulervoucí scéna se zastřeleným koněm (RIP) mě rozsekala, ani nevím proč, asi emo :) Jo abych nezapoměl, kokotovi jménem Beastmaster4 střelit čtvrtkilovku do prdele pro jeho potěšení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Čelit strachu se dá jedině tak, že se mu postavíš čelem............ Je dobré občas vidět nějaký příběh z jiných krajů, než je Hollywood a spl., ale tento příběh z Koree není zrovna moc povedený. Chování herců je mnohdy přehrávané až dětinské a kazí to celkový dojem. Ale je to tím, že je to jiná kultura? CITÁT - Celý svět mi připadá k ničemu........... Komičnost se sice za půl hodiny vytratí, a příběh začne nabírat na dramatičnosti, ale zase o to je nevěrohodnější. CITÁT - Jeho luk nemá zabíjet........... Někdy jsem se v příběhu ztrácel a některé střihy a přechody jsou nesrozumitelné a dějově nejasné. Scéna s tygrem - ta mě dostala. Její smysl mě zcela unikl. CITÁT - Je jen jedna cesta, jdeš první........... Posledních čtyřicet minut bylo velmi povedených. CITÁT - Strachu se dá čelit jedině tak, že se mu postavíš......... ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Jakožto absolutní neznalec korejské historie jsem zezačátku vůbec nevěděla, která bije. Film tomu moc nepomáhá, protože čas od času nahodí jméno s tím, že asi mám automaticky vědět, kdo to byl a co udělal. Co se týče akční stránky, tak je tu v podstatě absence levitujících asiatů, což je nešvar, který mě trápí ve většině podobných filmech, takže to bylo celkem fajn. Stejně tak závěrečná naháněčka v lese byla hodně napínavá, takže za to body nahoru. Příběh sám o sobě stojí za houby, on v podstatě téměř žádný není. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama