Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (598)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Možná své hodnocení malinko přestřelím, protože jsem zoufale dlouho neviděl opravdu vtipnou komedii. Jediné, co bych si zde tak troufl odsoudit byla Michelle Monagham, která se mi nelíbila a ani mě nebavila. Má hrozně plastický ksicht. Svého osobního plastického chirurga by rozhodně nikomu neměla doporučovat. Vše ostatní se dle mého úsudku prostě povedlo. Na takové to odreagováníčko, které čas od času potřebuje úplně každý z nás, je snímek opravdu velice dobrá volba. Už jen třeba tím, že se prostřednictvím snímků vrátíme do dob, které většina zdejšího uživatelstva moc dobře pamatuje. Čtveřice hlavních hrdinů je obsazena opravdu skvostně. Zejména mě potěšil Tyrion Lannister v roli absolutně namyšleného psychouše. Zatím jsem ho v mnoha snímcích neviděl, takže pro mě osobně byl rozhodně velkým lákadlem, pokud jsem se snad někdy rozhodoval, že budu snímek financovat i svým časem. Film je napěchován hláškami opravdu až k prasknutí. A rozhodně to nejsou takové ty stereotypní bláboly, kterým nikdo nevěnuje větší pozornost. Jsou to opravdu hlášky. Po delší době jsem si vyslechl také český dabing, který překvapivě celkem ušel. Příběh je ze soudku těch jednodušších až stupidních, ale o ten zde až tolik nešlo. Viděl bych to na silnější 4 hvězdy. A málem bych zapomněl na velice vydařený soundtrack a výběr písní. Když tak nakouknu co Henry Jackman ohudebňovával, tak to určitě nikoho jen tak nepřekvapí. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Já se tak těšil, ale tohle fakt ne. Sandler je kokot. Ke klasickým hrám značně dehonestující. Nerdové tady nejsou ani za hrdiny, ani za nerdy, prostě jen za kokoty. Akční scény trapné. Humor trapný. Efekty nudné. Předvídatelné. Plné klišé. Kraťas podle kterého to vzniklo je supr, ale tohle je totálně prosraný námět. Jo a Sandler je kokot. Vím že už jsem to psal, jen jsem to chtěl zdůraznit. 1.5/5 ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se docela těšil,protože spojení pixelových postaviček z her 80.let a Adam Sandlera coby hlavního hrdinu mě určitě lákala.Nakonec jsem dostal docela slušnou zábavu a pár skvělých hlášek.Jinak ale nic moc.Musím tedy říct,že vytvořit digitálně tento film muselo dát hodně práce(výsledek za to určitě stojí).Objevili se zde i potrhlý prezident v podání Kevina Jamese,dále například Michelle Monaghan a Peter Dinklage.Kdyby konec domysleli trochu lépe,rozmýšlel bych se nad lepším hodnocením.Takto si film odnáší pouze lehce nadprůměrné hodnocení 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zas taková tragédie to nebyla. Ale přiznejme si to Chrisi. Máš na víc! Naštěstí největší plus je v obsazení a hudbě. Soundtrack je vkusný a snadno zapadne. Herecky není co vytýkat. Od Sandlera, Tyriona, Beana až k Monaghan. Všichni do jednoho plní svůj účel. Vizuálně je to doslova hezká kostičkovaná. Příběh je samozřejmě hloupoučký, ale to mohl čekat asi každý, kdo vidí na plakátu obřího Pacmana uprostřed New Yorku. Kdyby to mělo o dvacet minut míň a přidalo se více humoru, tak bych neváhal říct, že mě to bavilo. Takhle jsem si spíš užíval mokrý sen o nerdech středního věku, kteří v dětství snili o pixelované krásce se dvěma katanami. Co v dětství, v dospělosti. Tím, že jsem neměl defacto žádná očekávání, tak se mi i dostalo vcelku slušné pohádky s náznaky humoru. Několikrát se i stalo, že jsem se usmál a dokonce i zasmál. Na jeden večer s dětmi dobrý, na opakovaný zážitek rozhodně ne. Ono takový film, co má dvouhodinový scénář skoro totožný jako jedna určitá dvacetiminutová epizoda Futuramy, o moc lépe dopadnout nemůže. (49 %) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nevadí, že zápletka je dementní, s tím se počítalo. Ale co vadí, je absence dobrých vtipů, zajímavějších postav a lepšího scénáře, který by měl alespoň trochu hlavu a patu. Autoři filmu v něm stvořili svět, který se neřídí absolutně žádnými pravidly, je strašlivě nekonzistentní a dadaistický, působí líně a odbytě a kašle na vysvětlování čehokoli. Více v recenzi ZDE. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Původně byla v plánu scéna, při které by byla poškozena Velká čínská zeď. Nakonec byla vyškrtnuta v naději, že to zlepší šance filmu na čínském trhu. (Wade)
  • Postava profesora Iwataniho je založená na skutočnom tvorcovi Pac-Mana, Toru Iwatanim. (Game90)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno