Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 2
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (253)

castor 

všechny recenze uživatele

Naděje. Víra. Doufání. Divák stále doufá, že se české filmy nebudou neustále plácat na místě a na suchu. Plácají. Divák věří, že příběh téhle „vysvlečené“ dívky (která se prakticky nesvlékne) začne někam směrovat, zápletky začnou dávat smysl, postavy se začnou chovat jako lidé z masa a kostí a možná budou i krapet sympatické. Jenže tihle teenageři jen nadávají dospělým, sobě navzájem, chrápou si s partnery, pomlouvají se nebo se chtějí dostat kamsi do Súdánu. Děj je výrazně zmatený, nejasný, jsme zahlcení velkým množstvím postav, které nikoho nezajímají, děj nikam neposouvají. Body nahoru přinášejí lehce zajímavě stylizované animované titulky a předěly i talentovaná Veronika Kubařová, tedy do té dob, než zjistíme, jaká je její postava nána. Nejsmutnější je, že si tvůrci ve střižně nevšimli, že některé scény jsou bez naprosté návaznosti. Někdo se tu s někým líbá a pak už se ti dva prakticky nepotkají, svůj „vztah“ nikam neposunou a my vůbec nevíme proč. Prostě ticho, prázdno, nic. Nálepka zbytečnost poslední doby by téhle tuzemské podívané vlastně docela slušela!! ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Herci, ktorí majú 24-25 rokov tu hrajú 17 ročných frackov. Hromada kŕčovitých vtípkov, priblblých monológov hlavnej hrdinky, ktorá je so svojím chovaním vyložene na facku a absencia akéhokoľvek príbehu. Ale jedno sa tomuto filmu nechať musí: dokonalo zobrazuje dnešnú mladú generáciu - rozmazlení frackovia, ktorí majú všetko na čo si len spomenú a každého posielajú do prdele. Poprípade sa navzájom podrážajú. Nie ďakujem, túto presolenú "delikatesu" už viac vidieť nechcem. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film by se rád prezentoval jako obraz ze života dnešní mládeže, ale není to tak. Žila jsem mezi teenagery 25 let a proto hodnotím snímek jako divácky podbízivý. Mne nezaujal ani prostředím či hereckými výkony, a už vůbec ne příběhem, který tam snad ani žádný nebyl. Postrádala jsem výchovný moment či vzor, protože kouření, pití, fetování a sex není nebo by neměl být jedinou životní náplní dnešní mládeže. To by bylo opravdu smutné. Hodnotím shovívavě, protože chápu, že film nebyl natočen pro mne, spíš pro moje vnuky, a také proto, že jsem v očekávání nějakého průlomu jej vydržela sledovat až do konce. Tento snímek je černou můrou rodičů a výchovných pracovníků. Točí-li se dneska takové filmy, nedivím se, že nikdo nechodí do kina. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to, a čo viac môže človek od filmu čakať než 90 min pomíjivej radosti? Veronika Kubařová, fajn výkon, ale životná rola pre Jana Kurica, ktorý nám tu odprezentoval nový archetip Slováka :) Úprimne ma mrzí, že rozpad ČSR sa prejavuje aj v tom, že české filmy sa nie vždy dostanú do slovenských kín. A tak sa zrodil nový tip turistu. Filmový fanatik, ktorý prejde 120 km iba preto, aby si v brnenskom multiplexe pozrel český film. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

V rámci české kinematografie příjemné oživení a alespoň nějaká snaha o originalitu. Naštěstí je celou dobu na co koukat a film nenudí, přesto by mu podle mě pomohlo zkrácení tak o deset minut, aby nebyl tolik rozvleklý. Potěšilo i obsazení hlavních rolí, ve kterých jsou většinou neokoukaní (ale zkušení) herci, takže za mě určitě palec nahoru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Scéna ve fontáně byla natočena v obchodním domě za běžného provozu. (morgos)
  • Ve skutečnosti se v autorství knižní předlohy pod pseudonymem Johana Rubínová skrývá Jan Hlaváč, který se na konci filmu mihnul v roli nakladatele. (Untouchabl)
  • Veronika Kubařová (Johana) ve skutečnosti byla v době natáčení o osm let starší než její sedmnáctiletá filmová postava. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama