Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 2
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (253)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl název filmu na plakátech, zaujal mě svou nesmyslností... Páč "vysvlečenej deník", to znamená deník zbavenej igelitového obalu, popř. desek z tuhého papíru. A to myslím vzruší tak maximálně nějakého notesofila. Takže já pak filmem samotným nebyl ani překvapen, ani pohoršen, tak nějak jsem to čekal. Hloupý název nemůže skrývat chytrý obsah, že jo. Jak vidím, mnozí komentátoři neovládající češtinu se podle názvu těšili na to, že ve filmu bude pobíhat autorka deníku nahá. Ty bych jemně upozornil, že to dílo ve skutečnosti nenapsala sedmnáctiletá dívka, ale čtyřicetiletej tlustej chlap, kterýho by vysvlečenýho chtělo vidět tak maximálně pár hodně zvrhlých zvrhlíků. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Název musí divákovu mysl nutně odvádět někam jinam. Představivost je potvora a dokáže pořádně zapracovat. Hned je krásně vidět na co lidi myslí. Já jsem na to myslela taky. To, že je ten deník vysvlečenej, tak to se týká jiných věcí. Hned na to člověk příjde, když hlavní postava otevře pusu a začne otevřeně hovořit o všem, co se jí děje nebo jejím kamarádům. Abych řekla pravdu, tak jsem očekávala strašnou trapnost, ale Veronika Kubařová byla přirozená a jako Johana i přesvědčivá. Hodně toho zachraňovala. Ona je ten hnací motor, který to dokáže levou zadní utáhnout. Bez některých scén bych se klidně obešla, protože jsou zbytečné. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Čerstvá posila Dejvického divadla, která téměř z plátna/obrazovky nezmizí. Ženský ansámbl potřebuje v Dejvicích posílit, Melíšková a Babčáková jsou tam válcovány mužskými hereckými titány. Veronika Kubařová je talentovaná, hezky se na ni dívá, ale celý film zatím neutáhne. Kdyby mi bylo o deset let méně, asi by mi pohled na pěknou herečku stačil a hodnotil bych výše. Stihnul jsem u toho uvařit večeři, sníst ji, učesat psa a zacvičit si. Čili jako komplementární činnost dobré, na druhou stranu, abych jen nekritizoval, oceňuji, že se nekonal přehnaný americký konec. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl, velmi sympatické překvapení. Přirozené herecké výkony (skvělá Veronika Kubařová, skvělá), režie, která odsýpá, příjemná hudba a vcelku zajímavý děj. O knižní předloze jsem dodnes neměl ani ponětí. Příběh, natočený podle ní, se ale může chlubit tím, že vypadá vážně jako ze života. A to se nejen v českých filmech cení.__P.S. Tak dnes jsem se (po roce a půl) dozvěděl, že žádná knižní předloha neexistuje a já se stal obětí čísi mystifikace. Že by mi to ovšem vadilo, to ne. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh je asi stejně "složitý" jako věta z oficiálního textu distributora: "Johana se totiž nečekaně zamiluje, začne pátrat po muži ze starých dopisů, který znal její mámu, když byla naživu a který by mohl být jejím biologickým otcem, a její deník, kde je úplně všechno, chtějí vydat jako knížku." Přemrštěná stopáž se dá díky Veronice Kubařové vydržet. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu padlo 118 polibků, 101 objetí a 98 kapek slz. (venus)
  • „Teenagery často vnímáme jen jako hlasitou drzou bandu s tím, že z toho jednou vyrostou, ale to je mýlka. Johana myslí, cítí, uvažuje a všechny karamboly a průšvihy, které ji potkají, nebo které sama způsobuje, jsou stejné v 17 jako v 27. Navíc skvěle pozoruje a glosuje život kolem sebe,“ řekl režisér Martin Dolenský. (SONY_)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného bestselleru Johany Rubínové. (Terva)

Reklama

Reklama