Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 2
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (253)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to, a čo viac môže človek od filmu čakať než 90 min pomíjivej radosti? Veronika Kubařová, fajn výkon, ale životná rola pre Jana Kurica, ktorý nám tu odprezentoval nový archetip Slováka :) Úprimne ma mrzí, že rozpad ČSR sa prejavuje aj v tom, že české filmy sa nie vždy dostanú do slovenských kín. A tak sa zrodil nový tip turistu. Filmový fanatik, ktorý prejde 120 km iba preto, aby si v brnenskom multiplexe pozrel český film. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tušil som, že názvu filmu nebude učinené zadosť (aj keď v jednom sekundovom zábere zboku bolo), takže nie som sklamaný. Film neskĺzol do erotiky ani vulgarity, iba ak verbálnej a v rámci normy. Okrem pár malých epizód je tento dievčenský príbeh zaujímavý, možno celá psychiatria mohla byť vynechaná alebo aspoň ponúknutá z trochu inej strany. Hlavná postava sa do toho naozaj vložila, dá sa jej uveriť každé gesto, úsmevy na kameru zhora sú bezchybné a musel som sa pri tom nevedomky usmievať tiež. Svoju nevďačnú malú úlohu šialeného otca a asi prvú úlohu v hranom filme zvládol s odretými ušami aj slovenský vidiečan. Mládež sa vo filme baví, ja som sa bavil tiež, ako oddychovku odporúčam. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Čerstvá posila Dejvického divadla, která téměř z plátna/obrazovky nezmizí. Ženský ansámbl potřebuje v Dejvicích posílit, Melíšková a Babčáková jsou tam válcovány mužskými hereckými titány. Veronika Kubařová je talentovaná, hezky se na ni dívá, ale celý film zatím neutáhne. Kdyby mi bylo o deset let méně, asi by mi pohled na pěknou herečku stačil a hodnotil bych výše. Stihnul jsem u toho uvařit večeři, sníst ji, učesat psa a zacvičit si. Čili jako komplementární činnost dobré, na druhou stranu, abych jen nekritizoval, oceňuji, že se nekonal přehnaný americký konec. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém představování se vydělí základní sestava hrdinů, přičemž na dívky se hezky dívá a mladíkům vévodí pár výstředníků. Zažívají bujaré mejdany, zlomená srdce, zrady, trucy, výlety, úlety. Jejich vrstevníci se na plátně nejspíš najdou ve věrných situacích i díky jazyku, starší si vybaví léta, kdy se všichni rodiče jeví jako trapní ignoranti, a ocení přerod Petry Špalkové v roli dívčiny macechy. Nálada sedí, ale chybí silnější obsah a hlavně energie Snowboarďáků, tak nakažlivá, že většinu chyb spláchla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve "vysvlečeném deníku" běhaly představitelky (až na Stašovou, jejíž postava i prostředí jsou nesmyslným nápadem) jen tak, nic by se tím nevylepšilo, ale třeba by se něco dalo na základě takového úplatku odpustit. Jenomže až na přes rameno/záda zabranou vyhublou Kubařovou se žádné erotiky nedočkáme, a to ostatní je bída s nouzí. Pokud to teda neměla být parodie na dívčí teeenage komedii, protože to co hlavní představitelka dělá nebo tvrdí, se dá bez potíží negovat, abyste dostali alespoň něco podobného skutečnosti. Hezkým příkladem je Petra Špalková, jejíž Sába se jako jediná ze všech postav nechová jako magor. Bareš vypadá s parukou jak po chemoterapii a celé afghánské dobrodružství je tak usilovně z prstu vycucané, až se z toho jednomu zatočí hlava. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Když Johana (Veronika Kubařová) na počítači otevírá e-mail od Mahmúda (Nisan Al Jazairi), jedná se o email od Googlu. Když jej však později tiskne v tiskárně, je to email od Seznamu. (klariss_)
  • Ve filmu padlo 118 polibků, 101 objetí a 98 kapek slz. (venus)

Reklama

Reklama