Reklama

Reklama

Vášeň

  • USA Passion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena, která pracuje v byznysu, se vydá na cestu pomsty poté, co jí její šéf a mentor ukradne její nápady. (Rosaviva)

Videa (3)

Trailer

Recenze (139)

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Rachel McAdams. Rachel má tvář jako andílek, umí být roztomilá a k nakousnutí, ale současně se chovat jako ta nejsprostější a nejnestydatější coura. Druhá kategorie je u ní méně častá, o to je více sexy a tento film je sexy a možná i více než jeho francouzská předloha. Bohužel si už po tolika letech nepamatuji děj francouzského originálu, ale co si pamatuji přesně, že věkový rozdíl mezi hlavními dvěma představitelkami byl dvacet let a nikoli jeden rok. Proto je tahle verze více sexy. Na druhou stranu si vybavuji, že původní scénář byl jasný a přímočarý, v tomto případě jsem se ke konci trochu ztratil a úplně nevím, co si mám myslet. Celkový dojem tak mám poněkud rozpačitý. Kdybych měl ale hodnotit pouze Rachel, tak ta dostane pět hvězdiček... ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto filmu je, že působí hrozně levně. Jinak si myslím, že atmosféra je hlavně první hodinu velmi dobrá, o nějakých telenovelách, jak tu někteří píší, nemůže být ani řeč. Jen mi příde, že režisér takové velikosti mohl pro svůj projekt získat trochu více peněz, scénář ani myšlenka (až na ten překombinovaný závěr) nebyly špatné, jen tomu chyběl WTF moment, který by nějakým způsobem vytáhl snímek z průměru. Takto to bude snadno zapomenutelný film. Bohužel. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Usedlý psychologický thriller, který chytře buduje napětí skrze užívání paralelismů a konstruktivních záběrů či montáží, které sledují více dějových akcí. Vývoj Noomi Rapace je postaven právě na připodobňování k činům a charakteru Rachel, zatímco vývoj syžetu následuje očekávání erotického thrilleru o pomstě (sex sice moc explicitně přítomen není, ale představuje klíčovou motivační schránku), který je rozvrácen (opět skrze paralelismy) zásahem třetí osoby a účinně proměnlivou komunikativností. Rozřešení je sice jednoduché, ale De Palma ho dokázal podat okázalým snovým způsobem, který vzbuzuje potřebu různých interpretací - a v tomto případě to beru jako známku filmařského nadání. Plusem rovněž fantastická role pro Rachel McAdams. 85% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Povícero lidí tady píše o faktu, že u věkově pokročilejšího jedince druhu Canis lupus familiaris se dá očekávat značná rezistence při výcviku k novým dovednostem, ale za sebe musím říct, že Brian v mých očích vždycky prováděl kousky dost rozporuplné; někdy plný počet hvězdiček nestačil a jindy to nebyl De Palma, ale facepalm. A tohle je holt ten druhý případ, takže souhlasně štěkám se zdejší smečkou. Tentokrát to nemělo šanci zachránit ani obsazení a herci se dělí na ty, kteří v tomhle plýtvají svým talentem, a ty, co nemají čím plýtvat... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Brian de Palma Jumped The Shark! Buď je ve svých třiasedmdesáti senilní až hrůza, nebo s obdivuhodným nadhledem vytvořil úžasnou sebeparodii. Vyberte si, já předpokládám druhou možnost. Ať je to jak chce, značná část kina se dobře bavila a ke konci vyloženě smála. Včetně mě. 80 % PS: Co se stalo s Noominou rapeface? Vůbec jí to neslušelo! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

  • Noomi Rapace bola obsadená do roly Isabelle potom, čo Brian De Palma narazil v New Yorku na režiséra, ktorý mal záujem mať Rapace vo svojom filme, poslal mu niektoré Noomine švédske filmy a jej výkony na De Palmu naozaj zapôsobili. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Berlíne (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 5. marca do 5. mája 2012. (Arsenal83)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno