Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baron Prášil žije se svou ženou Olgou a dcerou Karlou na zámku Prášily. V mládí žil veselým životem a úkolem komorníka Ronalda je rozesílat včas alimenty za svého pána. Karla se ve městě, kde studovala, zamilovala do Arnošta Bendy a tajně se za něho provdala. Arnošt přijme u barona místo tajemníka a doufá, že získá jeho důvěru i dodatečný souhlas se sňatkem s Karlou. V obci se objeví hrabě Kocharowski, bývalý Olžin milenec, který se domnívá, že s ní měl syna. Arnošt si vymyslí fantastický příběh, že je nemanželské dítě, a to v baronce vzbudí domněnku, že je jejím synem, kterého měla s Kocharowským. Protože se bojí skandálu, rozhodne se baronovi přiznat... (ČSFD)

(více)

Recenze (155)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film ma neoslovil. Je viditeľne stavaný na inú generáciu, ešte aj tá generácia pred nami sa na tom dokázala pobaviť, no o nadčasovosti by som pomlčal. Je to síce komédia, no mne tie hlášky nepripadali vtipné, tá konverzačka ma ubíjala, taktiež všeobecne ma Burian nejako neoslovil a Frič točil síce zaujímavé filmy a vysoko hodnotné, no akosi im takmer nikdy neviem prisúdiť najväčšie hodnotenie, lebo takmer vždy si nájdem niečo, čo mi vadí. Tu som to hľadať akosi nemusel, či iba pozorne sledovať, aby niečo také prišlo, lebo to išlo pomimo mňa. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov s Vlastom Burianom. Vyvstáva logická otázka: prečo potom iba tri hviezdičky? Predovšetkým tri hviezdičky v mojom ponímaní nie sú málo a Baron Prášil má rovnaké klady a zápory ako všetky filmy s Vlastom Burianom. Vo všetkých exceluje a jeho zostrihané výstupy by nemohli dostať menší počet hviezdičiek ako päť. Ale sú tam ostatní herci a to je katastrofa. Ešte šťastie, že Čeněk Šlégl si tu strihol rolu Marvanovského významu. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Roztomilá černobílá komedie, tentokrát s Burianem, který neválcuje všechny okolo, ale komediální talent plnými hrstmi naplňuje také Oldřich Nový. Poměrně maličká role Čeňka Šlégla je nezapomenutelná a komorník, který "že by odešel z hospody už před půlnocí?", v podání Václava Trégla, je prostě klasika. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Karličko, co jsem ti říkal dnes o těch mužských, tak to se na tohodle nevztahuje. Poněvadž ty s brejlemi nejsou nebezpeční.“ Chyba! Arnošt, ať už je synem kohokoliv, se nezdá. Ne jako baron, jehož svědomí je čisté jako okvětí bílé…anebo ne, já vám to radši řeknu někde jinde…Burianův Prášil každopádně baví (revize alimentačních povinností vedou) a zas se jedná o 1 z jeho zdařilých exhibic (a to i přesto, že krom výstupů s Novým nemá žádného dobrého nahrávače). Ti 2 film musí táhnout sami, ze mdlých vedlejších herců bych vypíchl jen Marvana (ač to tak zprvu při jeho koulení očima nevypadá), jehož vpád do zámku odstartuje nejpovedenější část filmu. A co se týče tolik opěvovaného hraběte, tak mi na Kochanovském nejvtipnější přijde spíš to, jak je všude (i tady) uváděn špatně (jako Kocharovský či Kocharowski). Za posledních 10 minut (příchod rodičů) to budou ještě solidní 4*. „A prosím, pane barone, jak zaúčtujem to zvýšení?“ - „Ehm, no, řekněme…dobročinné účely, ne?“ - „Jak to?“ - „No mně to tenkrát dělalo dobře.“ ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po několika výtečných filmech pro pamětníky (Eva tropí hlouposti, Kristián, další věci s Buriánem) jsem se tentokrát nebavil od začátku až do konce. Hloupoučkou zápletku nezachránila ani kombinace hereckých hvězd (Burián, Nový, Marvan, Šlégl aj.), nějak nebylo moc co hrát a také dialogy nebyly tak zábavné jako ve výše zmíněných filmech. Není to ovšem vyloženě špatný film a pobavit občas dokáže, jen to zkrátka není úplně to pravé ořechové. Možná jsem jen měl vysoké očekávání, když jsem se těšil na dvojici Burián + Nový. Někdy je spousta hvězd v jednom filmu spíše na překážku. Každopádně jsou to dnes tři slabší hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Film bol natáčaný na zámku v obci Pruhonice. (dyfur)

Reklama

Reklama