Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baron Prášil žije se svou ženou Olgou a dcerou Karlou na zámku Prášily. V mládí žil veselým životem a úkolem komorníka Ronalda je rozesílat včas alimenty za svého pána. Karla se ve městě, kde studovala, zamilovala do Arnošta Bendy a tajně se za něho provdala. Arnošt přijme u barona místo tajemníka a doufá, že získá jeho důvěru i dodatečný souhlas se sňatkem s Karlou. V obci se objeví hrabě Kocharowski, bývalý Olžin milenec, který se domnívá, že s ní měl syna. Arnošt si vymyslí fantastický příběh, že je nemanželské dítě, a to v baronce vzbudí domněnku, že je jejím synem, kterého měla s Kocharowským. Protože se bojí skandálu, rozhodne se baronovi přiznat... (ČSFD)

(více)

Recenze (155)

laepus 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie, kterou člověk může vidět třebas stokrát a pořád se těší na plno scén, které dodnes neztratily nic ze své vtipnosti - "Hrabě Kocharovski" - "Co máte?" :D Burian prostě byl nejlepší a i když je zde i Oldřich Nový nebo Jaroslav Marvan s Čeňkem Šléglem (jeho dvorní nahrávači), tak před ním se musí neustále sklánět. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělý Vlasta Burian v maličko nedoceněné komedii o jednou zásadovém záletníkovi, který trošku víc lže... Skvělé je i vedlejší herecké obsazení (např. Nový, Šlégl, Trégl, Marvan atd.). Příjemný film, který dělí od maximálního hodnocení jen krůček, ale nebylo by to fér, vůči ještě lepším Burianovkám. All right!  ()

Reklama

Richie1 

všechny recenze uživatele

Hlavní tahoun zábavy je Vlasta Burian, ale v závěru komedie ho zcela zastínil Čeněk Šlégr ve své geniální roli mírně senilního hraběte Kocharowski. Jeho hlášky jsou neskutečně úsměvné ( Dobřře, vyřřízeno ... :-) Oldřich Nový mi v roli Arnošta Bendy až tak neseděl. Je zajímavé, že ve filmu hrál syna Jaroslava Marvana, ačkoli ve skutečnosti byl starší než Marvan. Dle mého hrál Burian v jiných komediích lépe. V Baronu Prášilovi byly občas nudnější pasáže. Závěr filmu je ovšem výborný. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má neobyčejnou schopnost. S každou reprízou se mi zdá lepší a lepší a pomalu se propracovává mezi nejlepší pamětníky v mén žebříčku. Výborný Burian, výborný Nový, výborný scénář kdy se situace s každou pronesenou větou stále více komplikuje, a všemu tomu kraluje Čeněk Šlégl v geniálně podané roli barona Kocharowského, jehož všechny hlášky včetně intonace se natrvalo zařadily do interního jazyka naší rodiny. "Ano. Dobře. Vyřízeno k dennímu pořádku." ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Padající talíře ze zdi, které shazuje zámecké strašidlo z obrazu, pradědeček Prášil. Vlasta Burian coby nejlepší střelec holubů. A opět nechutně slizký a každému do prdele vlezlý Oldřich Nový, který tak lže, až se dozví, že má čtyři rodiče. Ve svém žánru se jedná o jednu z nejlepších komedií, na které se ovšem podepsal zub času. [6469. hodnocení, 131. komentář, 81%] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Burianův poslední film režírovaný M. Fričem (nepočítáme-li malou roli Vlasty Buriana v poválečném Zaostřit, prosím). (Taninaca)

Reklama

Reklama