Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Chasing Maverics je film o vlnách a to nejen o těch mořských. Kdyby to nebyl film inspirovaný skutečnou událostí, možná by se zdál až příliš sladký. Takto je to však zajímavá, věrohodná výpověď o životě jednoho středoškoláka co rád (opravdu hodně rád) surfoval. Každý máme nějaké sny a cíle. Jay měl jen jeden. Zdolat vlnu velkou jako panelák. Nakonec se mu to povedlo a to, že ve vlnách nakonec i zemřel na tom nic nemění. Nejspíš to tak chtěl. Další trefa do černého. Rok 2013 je pro mě zatím filmově víc než příznivý. V závěru si dovolím jednu poznámku pod čarou. Surfování, alespoň na obrazovce vypadá velice lákavě a mě jako tvora zpola mořského přitahuje. To jen kdyby mi chtěl někdo koupit letenku do Californie nebo na Hawai. Naoplátku Vám pošlu fotku, jak se asi tak cítí prádlo v pračce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Surf považuju za nejkrásnější sport na světě, takže filmy které se mu věnují cíleně vyhledávám, ale to, co jsem dostal v tomhle filmu překročilo úplně všechno. Pokud jde o surf, tak jsem neviděl krásnější filmový záběry než tady. Pan Bill Pope by si za svou práci zasloužil poctivou domácí svíčkovou, kterou bych mu osobně přinesl na stůl a ještě bych mu osobě uvázal bryndáček. Film má dvě příběhové roviny, jedna se překvapivě týká surfování a životního přístupu s ním souvisejícím a druhá osobních démonků hlavních představitelů. Obě dějové linky se skvělým způsobem vzájemně podporují a já se musím přiznat, že už dlouho jsem nebral nějaký film tak osobně jako tenhle. Při závěrečné skladbě jsem byl rozebranej na atomy. Vnitřní prožitková intezita nachmatala mé max. Gerard Butler už zahrál nejednu skvělou roli, ale za roli Frostyho bych mu tu českou domácí svíčkovou přines taky a bryndáček bych mu uvazoval opravdu s velkou péčí a vlastně...za tenhle film si tu svíčkovou i bryndáčky zaslouží úplně všichni, kdo maj s tímhle film co dočinění, protože vytvořili film do kterýho jsem se totálně zamiloval. "Live like Jay" ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu byl jedinečný pro svou zápletku, ale vlny tam nehrály zcela dominantní roli, tady jednoznačně ano. Ta posvátná úcta k oceánu je zde cítit z každého záběru. Butler se na chvilku vykašlal na romantické sračkárny a zase jednou ukázal, že je hlavně chlap. Johny Weston jako Jay nic nepokazil a jeho zápal pro surfování mu není vůbec těžké věřit. Nenápadný filmeček, který je opravdu natočený o existující postavě. Kdo na konci nedostane chuť sjet si svou vlnu je pro mě vnitřně mrtvý. PS: Nejlepším záběrem ve filmu je Jayův pád z nějakých 12 metrů do vlny, která ho zdemoluje obří silou. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh Jaye Moriartyho, který už jako malý chlapec propadl kouzlu vln a který svou pílí a houževnatostí dosáhl svého cíle zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Film s dobrými hereckými výkony a plný krásných myšlenek, jehož posledních dvacet minut se mě asi nesmazatelně vryjí do paměti. "My, kteří jsme vzešli z moře se do něj také neustále vracíme abychom se někteří už nevrátili..." ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na "prkně" jsem nikdy nestál, ale stejně na mne tenhle malý komorní film zapůsobil. Upřímně, čekal jsem klasické šablonovité sportovní drama. No a to jsem vlastně i ve výsledku dostal. Jenže Chasing Mavericks má zvláštní kouzlo. Snad za to mohou ty obrovité vlny, příjemné herecké výkony, nebo fakt, že jde o příběh podle skutečných událostí, ale Na divoké vlně na mne opravdu udělalo dojem a i když nejde o nějaké vrcholné dílo kinematografie, tak se mi vrylo do paměti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Gerard Butler během natáčení kaskadérského surfařského kousku téměř přišel o život. (Yardak)
  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama