Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

René.girl 

všechny recenze uživatele

Frosty: What's going on inside of you, Jay? What are you afraid of? You've got a chance to change everything. Take it. This is about more than just surfing. This is about choices you make in life. This is about finding that one thing that sets you free. You need to believe in yourself or none of this matters." Film, který vás nutí zamyslet nad tím, jestli opravdu žijete život na plno. !DOPORUČUJI! 89% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěl opravdu vidět, nějak mě to k němu táhlo. Ani nevím proč, možná se podívat zase na film kde se surfuje a navíc Gerarda Butlera už jsem dloho nikde neviděl! Chasing Mavericks se mi líbil, bylo to natočené podle skutečnosti, takže chápu, že byly stanoveny mantinely a nemohl si film dělat co chtěl, aby to všechno vypadalo více cool, jak bychom si nejspíše přáli. Na jednu stranu je to určitě dobře, nadruhou stranu je to také určitě škoda. Ale přesto se dá přenést bez větších obtíží. Možná jediné, co mi na snímku trochu mrzí, že i když ho sledujete celkem v napětí, tak na Vás nikdy nedýchne taková ta atmosféra, která by s Vámi pohnula. Proto nakonec hodnotím třemi *** ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem poslední dobou jen emocionálně labilní, ale každopádně Chasing Mavericks mě tak neuvěřitelným stylem dojalo, že si ode mě těch 5* zaslouží i přesto, že po filmařský stránce by se chybičky našly. Gerard je okouzlující, malej Jonny kudrlinka zdárně sekundující, Mavericks hrůzu nahánějící, nezodpovědná matka nakonec hodně překvapující... Velkou váhu pro mě má i to, že film byl inspirován životem opravdového Jaye. Trošku mě nakoplo vědomí, že kluk si ve věku, kterej už se mě netýká, dokázal splnit nejeden sen. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh Jaye Moriartyho, který už jako malý chlapec propadl kouzlu vln a který svou pílí a houževnatostí dosáhl svého cíle zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Film s dobrými hereckými výkony a plný krásných myšlenek, jehož posledních dvacet minut se mě asi nesmazatelně vryjí do paměti. "My, kteří jsme vzešli z moře se do něj také neustále vracíme abychom se někteří už nevrátili..." ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Překvapivě silný a lehce stravitelný mix sociálního (melo)dramatu a sportovního dobrodružství, v němž se tvůrcům podařilo velice šikovně a nenásilně smíchat sportovní výzvu s životní odpovědí. Poselství možná není dvakrát objevné, leč je naprosto pravdivé, přičemž je podánou zábavnou, srozumitelnou a velice příjemnou formou [čtyři pilíře ;-)]. Napínavý závěr je pak sladkou třešničkou na nečekaně chutném dortu! Butler & Weston jsou výborní! 8/10! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Keď Jay (Jonny Weston) hľadá vo vodách oceánu na surfe Frostyho (Gerard Butler), odhodí do vody uzáver fľaše a položí ju späť na surf. Keď však surfuje ďalej, uzáver je znovu na fľaši. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama