Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som štandardný športový film z prostredia športu, ku ktorému nemám žiaden vzťah. Všetky športovo-životopisné filmy sa nakrúcajú podľa rovnakej schémy a mám trochu problém hľadať a nachádzať v nich odlišnosti, špecifiká, ktoré by prispeli k ich dlhšiemu uchovaniu v pamäti. Tu som ich nenašiel. Film som si pozrel, neohúril ma, nenaštval ma, takže širokopásmové tri hviezdičky si zaslúži. Vedľajšie dejové línie i herecké výkony ich predstaviteľov, značne zaostávali za ústrednou dvojkou. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Silný a neotřelý příběh. Dle mého filmy dle skutečného události, či životního příběhu dávají filmům takový drajf a štávu. Toto se skutečně povedlo nad některými záběry kamer jsem skoro až slintal. Butler je jako vždy perfektně připravený a k tomuto filmu se fakt hodí. Jen poznámka já kdybych si na to stoupl i na malé vlně tak mě odvážej do nemocnice, takže kdo na tom umí klobouk dolů. Nemohu jinak než plný počet hvězdiček. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud vám není cizí surfování na divokých vlnách, najdete v tomto snímku o něco více, než jen rodinné drama o mladíkovi, jehož jedinou vášní jsou vlny a dokáže probudit život i ve stárnoucím profesionálovi, který na život zanevře po osobní tragédii. Ovšem, pokud odečte ten surf (o který jde ve filmu daleko méně, než by se mohlo na první pohled zdát) nezbude vám nic jiného než x krát viděné téma, které se navíc opírá o skutečný životní příběh. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem velmi rád, že jsem jméno Jaye Moriarityho nikdy před tím neslyšel, konec byl mě totiž asi nevzal, tak moc jak mě vzal. Celou dobu jsem si totiž myslel, že koukám na poměrně průměrný životopisný snímek o překonávání svých limitů a zrodu hvězdy, ale finální scény - slavný sjezd Mavericks a Jayův konec mě vážně přinutili o filmu smýšlet naprosto jinak. Před tímto finálem jsem dokonce zvažoval dvě až tři hvězdičky, protože příběh je až na konec vysoce průměrný. Jsem rád, že jsem byl donucen změnit názor, protože Na divoké vlně si pozornost rozhodně zasluhuje a chválu taktéž. Pokud někdo neocení surf, myslím, že vztah Jaye s krásnou Kim (Leven) vše hezky doplňuje. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že kdo má rád surfařinu, tak si přijde určitě na své, obzvlášť v té závěrečné části to vážně nemá chybu. Co se ale týká příběhu jako takového, který je sice podle skutečné události, tak moje emoce byly víc v pohotovosti pokud se jednalo o surfování, než o příběh samotný, takže někde bude chyba. I když připustím, že to je zřejmě ve mně, tak mohu jen konstatovat, že je mi to líto už kvůli samotnému Jayovi. Docela mě to zaskočilo vzhledem k poměrně dost zkušeným režisérům, od kterých bych očekávala daleko lepší zpracování. On je to velký kumšt natočit něco, co se skutečně stalo takovým způsobem, aby to diváka chytlo hned na první nadechnutí. Nicméně mezi surfaři je Jay Moriarty určitě velkou legendou, na kterou se nedá zapomenout a to je asi podstatné. Já jsem si jen při tomhle filmu nemohla nevzpomenout na Jacka Johnsona", zpěváka, který byl také profesionálním surfařem, ale jemu stačila k ukončení jeho kariéry jen taková nehoda, která mu vyrazila přední zuby. Já se mu vůbec nedivím, já bych se zachovala úplně stejně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Keď Jay (Jonny Weston) hľadá vo vodách oceánu na surfe Frostyho (Gerard Butler), odhodí do vody uzáver fľaše a položí ju späť na surf. Keď však surfuje ďalej, uzáver je znovu na fľaši. (Laslo)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama