Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie musí vyšetřit krádež v obchodním domě a vraždu mladého řidiče. Jako důležitá indicie jim poslouží fotografie ženy se sponou z bílé slonoviny... (TV Prima)

Recenze (56)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná socialistická detektivka. Díval jsem se na ni z úúplně jiného úhlu. Čestmír Řanda. Bylo mě u prdele, zda je to slušné krimi či nikoliv. Česťu žeru a bylo mi potěšením s ním strávit 74 minut. Čili já jsem takový hodnotitel na hovno! Ale třeba to pana Řandu potěší v nebi. Předpokládám, že tam Bůh rozvedl internet. Je přece všemohoucí.... ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Zamotaná krimi. Upovídaní esenbáci. Zmatené dialogy. Správný komunista musí hlásat, že Bůh neexistuje. Proč si teda stále v roce 60 berou do úst Boží jméno? Když pro ně Bůh neexistuje! Švarc – braní Božího jména nadarmo: „pro K.P.“ Bába za oknem: „pro K.P.“ Jiná bába u výslechu bere opět Boží jméno nadarmo: „J.J.K.“ Já vím proč, ale kde tady běžný konzument bere logiku?? 17:51 – Pohan – merkel sign; 41:05 – nenápadná skrytá ruka – Řanda; 1:10:35 – podání ruky Pohan – Leraus. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

V socialismu nám ještě nějaký ten zločin zůstal, ale i když se občas pohádáme, jsme jako bratři (někteří doslova), pomáháme si v práci, řešíme rodinné problémy a mezi nimi i nějaký ten zločin. Zajímavé, ostatní si stěžují na absenci napětí, sleduji teď staré detektivky a tahle se mi, i přes výše uvedené okamžiky spíše legračního charakteru, zdála zatím nejsnesitelnější. 50%. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Ano, takovéhle detektivky se točily. Divácky atraktivní to moc nebylo, napínavé už vůbec ne, ale rozkrádačka byla v té době jeden z nejtěžších zločinů a bylo zapotřebí poukázat na to, že za tímto tehdy rozšířeným nešvarem, jak si přilepšit k mizerné výplatě na úkor státu, stály živly spojené s minulostí nebo napojené na Západ. Ten film právem upadl v zapomnění a pro nás dnes může být zajímavé tak leda vidět a slyšet Kučerovce v dobách jejich největší slávy nebo si všimnout, jak byla Praha na počátku 60. let plná neonů. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Problém českých detektivek skví v tom, že pachatel je velmi snadno odhalitelný. Navíc Čestmír Řanda není dostatečně vůdčí osobností a celé pátrání postrádá napětí. Přesto jde o slušný počin, který nevybočuje z průměru. Možný SPOILER: Už jen tím, že detektivka je z let šedesátých je naprosto jisté, že pan Nový rozhodně positivní roli dostat nemohl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v Prahe a Radotíne. (dyfur)

Reklama

Reklama