Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (278)

kingik 

všechny recenze uživatele

Akčnější pohádka z podvodní říše osázené ponorkami. A projdeme se i suchou nohou, pro případ odvrácení hrozby ponorkové nemoci. Na palubě ponorky USS Arkansas, které velí neortodoxní kapitán Glass, je pořádně živo, když je unesen ruský prezident, politický převrat je na dosah a vyšetření zmizení spřátelené ponorky se začne poněkud komplikovat. Gerard Butler a spol. mají napilno, mají na to necelé dvě hodiny filmového času a chtějí toho stihnout poměrně dost. Rozvážnější první hodinku ve znamení "dasbootovských" pochodů záhy vystřídá akcí napumpovaná druhá hodinka. Režijně si o pozornost říká Donovan Marsh, jehož předchozí režijní počiny viděl snad jen on sám, a solidní koncept, kterým je film opatřen, využívá pro řadu slovních přestřelek, ve kterých je pánem Gerard Butler, tudíž jej neuvidíme v žádné fyzické pranici, načež akční pasáže obstarává speciální komando vyslané zachránit ruského prezidenta. Nepovedl se/nezafungoval zejména provokativní podtext filmu spoléhající na to, že rusky hovořící země je západem vnímána coby centrum všeho zlého a temného, neb nejsou osmdesátá léta minulého století, kdy filmaři hojně využívali socialistické zřízení k instruování všemožných i nemožných studených válek. Načež tahle veškerá snaha zasazená do současného akčního spektáklu působí přece jen poněkud směšně. Máte-li rádi ponorkové manévry, které jsou prokládány akčním děním na souši, máte pozvánku od "kře(čk)ovitého" Butlera zajištěnou. Plutí pod hladinou má své nesporné kouzlo, nasnímané je to pěkně, akce má i nějaký ten explicitnější ráz, přičemž rating R by se dal využít mnohem výživněji, ovšem z kapitánského můstku zamává i renomovaný Gary Oldman, Linda Cardellini s košem kosmetiky je k světu a drsný Toby Stephens je hybným článkem akčních pasáží. Takže vzhůru pod hladinu. 7/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

A hele, oni nakonec to Call of Duty potichoučku zfilmovali. Stačilo akorát aby se to jmenovalo jinak, místo kapitána Price se používá jméno Beaman, místo Soapa Martinelli a je to. Jinak to obsahuje veškeré ingredience, jež bych od zfilmování této militantní série očekával. Jsou tam ty změny hledisek, kdy jednou jsme v nukleární ponorce mezi minovým polem, jindy sniperem, kryjícím své parťáky, tuhle zase členem speciální jednotky, která jde zachránit prezidenta. Nalezneme zde ikonické sekvence z oné herní série typu divoké sjíždění betonového svahu po zadku, úvodní střeleckou rozcvičku s falešnými cíli a časovým limitem či odzoomování kamery ze země do stratosféry, kde se potuluje vojenský dron. Zachovaná zůstala odříznutá psychologie postav u kterých nevíte téměř nic za hranicemi onoho konfliktu (a film to párkrát vědomě sympaticky naznačí) i nedůvěra vůči emeritnímu vyššímu velení, kterému se chlapi v terénu musí ve správný včas vzepřít, aby udělali dobrou věc. Stejně jako celá Call of Duty série je Hunter Killer hlavně army-fetišistickou, chlapáckou a připitomělou historkou, která je od začátku do konce neodolatelně zábavná. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Odlschoolová ponorková žduchanice mezi sověty a yankeey natočená moderně, svižně a s chutí. Butler je tu za neuvěřitelného sympaťáka a Nyqvist v jedné ze svých posledních rolí také nezklamal. Malinko škoda, že chybí propracovanější zaporák. Ten vykulený debil v šiltovce si zasloužil vykostit od Tobyho Stephense jak nezajímavý byl. I tak je HUNTER KILLER poctivý chlapský thriller ve stylu Clancyho a více než jen dobrá jednohubka. P.S: V Rusku ten film zakázali promítat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trailery mě nenadchly, ale kvůli Butlerovi jsem na to vyrazil. Ten si sice podle očekávání ani nepráskne, ale aspoň svým charizma film jako tradičně táhne. Jinak průměrný béčko v devadesátkovým stylu který se v kinech ocitlo asi omylem. I když obsazení je slušné, ale nikdo nemá šanci vyniknout. Souhlasím, že Oldman je úplně zbytečný. Naopak přesně obsazení jsou záporáci z nichž jeden je ten Rusák co se rubal se Sádelníkem i Indiana Jonesem, ale bohužel mají malý prostor. Jinak by neuškodilo míň keců a víc akce, ale když už tu nějaká je kouká se na ní dobře. Jenom zarazí ty opravdu mimořádně špatné triky, jak od studia Asylum. Ty digitální ponorky jsou k popukání. Takže suma sumárum před 20 lety by to byl hit dneska to rychle zapadne prachem.55% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tentokrát - kupodivu - nejde o žraloky. Příběh otevírá dokořán dveře do jakési alternativní reality, kde Spojené státy mají prezidentku a Ruská federace naopak nemá Putina (pochopitelně, protože Vladimir Vladimirovič by se zachránil sám). I když disponuje poněkud zjednodušenou optikou, pokud jde o "velký" svět, vysokou politiku - a jejich zákonitosti, je zfilmovaný nadmíru obratně, s důrazem na autentickou atmosféru i efektní scény, přičemž žádnou z velmocí nestaví primárně do role padoucha, jemuž je třeba se hrdinně postavit. Přesto mě maličko zarazil jeden detail - jde sice o podružnou maličkost, ale od koprodukčního filmu Velké Británie a USA bych ji vážně nečekala: Zatímco ruský prezident je vyobrazený jako nadmíru charismatický a charakterní chlapík, americká prezidentka se mi představila jako nepříliš sympatická odbarvená blondýna ... zdůrazňuju, že šlo jen o první povrchní pohled, který nemohl odhalit její pravou tvář - jenomže na žádný druhý korigující pohled už nedošlo, jelikož se před kamerou příliš neohřála. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • V Rusku byl film zakázán. (Duoscop)
  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama