Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (277)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně udělaná pohádka o boji Dobra proti Zlu. Už jen ty dialogy jsou klasické a samozřejmě už stokrát slyšené. Někdy ale člověk nemá dost a chce si prostě užít oldschoolovku, tak tady máme nově natřenou starou koloběžku jak z partesu. Jen se chtít nechat houpat a užijete si to náramně. Pokud ovšem budete skuhrat jak je tohle a tamto nemožné a jak tohle by nikdo neudělal a hledat nelogičnosti, bude to veliké zklamání. Já si to užil. 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo kde jsou ty časy filmů, kdy nějaký ten U - Boot naháněl nějaký ten americký či britský torpédoborec a my měli dojem, že sledujeme šachy.. tah kapitánů střídal tah a byla to hra velmi napínavá... Po filmu člověk zjistil, že s chipsy sežral nejen pytlík, ale že mu chybí i nehty na rukách... No tady to nehrozí a během sledování si klidně skočte na jedno pivko vedle na roh do výčepu, nebo konečně vyměňte ten olej v sekačce na trávu... Film mi hned z kraje připomněl Gray Lady Down a vypadalo to celkem slibně, jen že pak už to byla jen čistá akční ptákovina... Ctihodný občan Butler se stal ctihodným kapitánem americké ponorky a hned poté co se stal pokrevním bratrem ruského kapitána se vydal zachránit ruského prezidenta do Murmansku. Šílený ministr totiž udělal puč chtěje rozpoutat světovou válku (proč - nebylo nutno divákovi vysvětlovat) . A aby na to námořnictvo nebylo samo, vyšle se paravýsadek amerických výsadkářů. To jsou drsní hoši a klidně běhají uprostřed ruské vojenské základny s obřími bágly na zádech, nejsou vůbec vidět na šedých betonových plochách přístavu páč mají khaki maskáče a vůbec tam všelijak táboří a kempují bez spatření... No a když už to ale nakonec přeci jen vypadá na třetí světovou, svět pochopí a zlo je potrestáno. Ufff ! Těch kamenů co spadlo v kinech ze srdcí ! Místo slziček to tedy skončí klasickou trapnou americkou tleskačkou a poplácáváni se vzájemně po rameni... je jedno jestli jste v řídícím středisku Houstonu a právě se opět podařilo spojit s Apollem, nebo na velitelském stanovišti ponorky... Prostě na závěr se musí tleskat! Chyběli jen New Yorští hasiči a tleskající prezidentka (ano film je soudobý a tudíž už je genderově vyvážený - bohudík) a tak jsem za tu trestuhodnou absenci prezidentky při tleskání (i ona má přeci také právo tleskat!) ubral hvězdu a dávám jen za 2 ruská torpéda! * * ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve svém béčkovém žánru překvapivě výborný kus - kvalitní military porno, ve kterém dojde nejen na očekávatelné ponorkové souboje, ale i na close combat speciálních jednotek, manévry hladinových flotil, a i ty Tomahawky se dostanou ke slovu. Samozřejmě všechno co se tu děje je těžce přitažené za vlasy, ale nikdy ne cringe způsobem. Za to patří chvála hlavně jako vždy sympaticky chlapáckému Butlerovi, Michael Nyqvistovi v roli ruského kapitána, pro kterého to byl poslední film, a tak akorát přehrávajícímu Oldmanovi. Škoda že podobným flákům kvetla pšenka spíš v osmdesátých a devadesátých letech, a teď už táhnou velkou návštěvnost jen superhrdinské blbiny. 8/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Proč Gary Oldman vzal roli Dicka Cheneyho v tomhle céčku je asi stejná záhada jako co dělal Andrej junior na Krymu. Občas působí dojmem, že šel kolem a nafasoval uniformu, tak prostě něco utrousil, rukou potřásl a šel do prdele. Gerard Butler už si z té chlapácké parodie sebe sama udělal živnost, takže mi jeho machohomoerotické etudy vlastně dělají dobře. Chybí jim pořádný rejdivý brežněvák s Michaelem Nyqvistem, kterému by měl Putin pomalu dát občanství. Je to ten Rusák. Co dál. Tenhle typ filmů kupuje TV Barrandov, akorát efekty to má horší. Rusové mluví chvíli lámanou ruštinou, chvíli lámanou angličtinou, Toby Stephens se někde zatoulal v Benghází a našel se na setu v Poljarném, scénář napsal dementní bratr Toma Clancyho a Donovan Marsh má jedinečný cit pro hnusné greenscreeny a v jedné scéně nepokrytě vykrádá Godzillu Garetha Edwardse. Každopádně je to film, kde se ponorky potápí, vynořují, míjejí skály o žiletku a vydrží masáž hlubinnou pumou. Nemůžu dát míň než tři, protože když pominu letargický střed, tak je to vlastně zábavná kravina, která najela mentálně na minu 90. let. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To věřím, že by se Amíkům líbilo, kdyby se Rusáci pobíjeli navzájem. Jestli se tenhle film dostane do Putinovy říše, přiletí jim zpátky hodnocení na jaderný hlavici. Kolotoč je proti scénáři k tomuhle filmu nejnápaditější vynález na světě. Jinak ale zpracování se povedlo parádně, stručně řečeno je to taková luxusně natočená sračka. (Vancouver, Kanada) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli roli kapitána podmořského plavidla strávil Gerard Butler spolu s režisérem Donovanem Marshem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky, a díky spolupráci s americkým námořnictvem měli možnost zde i natáčet. [Zdroj: prochlapy.cz] (Duoscop)
  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)
  • V čase 01:47:00 má kapitán Andropov (Michael Nyqvist) stále výrazné krvácení v levém oku, ovšem v následující scéně během rozhovoru s kapitánem americké ponorky Arkansas Joe Glassem (Gerard Butler) má již oko naprosto v pořádku. (Mufuck)

Reklama

Reklama