Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (277)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle je tak extrémně blbý,že je to mnohem blbější než oba filmy kde Žérarovi nejprve upadnul Bílý dům a poté Londýn dohormady.Na druhou stranu ta blbost a nepravděpodobnost všeho co se tady děje je tak osvobozující,že mi to vůbec nevadilo (narozdíl třeba od Geostorm,kde to bylo utrpení) a vlastně sem si tu možnost úplně vypnout naplno užil.Ano,pořád je to béčko jako prase,ale pořád slušně vypadající béčko,kde se navíc celou dobu něco děje (i když to většinou nedává smysl).Bylo by rozhodně špatně,kdyby vznikaly pouze takové filmy,ale jednou za čas si dopřát pořádné guilty pleasure...proč ne...70% (možná 80% v rámci béčko-céčkové zábavy) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Proč Gary Oldman vzal roli Dicka Cheneyho v tomhle céčku je asi stejná záhada jako co dělal Andrej junior na Krymu. Občas působí dojmem, že šel kolem a nafasoval uniformu, tak prostě něco utrousil, rukou potřásl a šel do prdele. Gerard Butler už si z té chlapácké parodie sebe sama udělal živnost, takže mi jeho machohomoerotické etudy vlastně dělají dobře. Chybí jim pořádný rejdivý brežněvák s Michaelem Nyqvistem, kterému by měl Putin pomalu dát občanství. Je to ten Rusák. Co dál. Tenhle typ filmů kupuje TV Barrandov, akorát efekty to má horší. Rusové mluví chvíli lámanou ruštinou, chvíli lámanou angličtinou, Toby Stephens se někde zatoulal v Benghází a našel se na setu v Poljarném, scénář napsal dementní bratr Toma Clancyho a Donovan Marsh má jedinečný cit pro hnusné greenscreeny a v jedné scéně nepokrytě vykrádá Godzillu Garetha Edwardse. Každopádně je to film, kde se ponorky potápí, vynořují, míjejí skály o žiletku a vydrží masáž hlubinnou pumou. Nemůžu dát míň než tři, protože když pominu letargický střed, tak je to vlastně zábavná kravina, která najela mentálně na minu 90. let. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Geralda Butlera mám hodně rád: Je to sympaťák, v akci mu to sluší a tahá svoje filmy nahoru. Jako Leonidas proslavil hlášku This is Sparta!, v Chceš mě, chci tě dobře fungovala jeho chemie s Katherine Heigl (fungovat s Katherine Heigl je náročný úkol!), hlas Kliďase Velikána v sérii Jak vycvičit draka je sympatický, v obou dílech Pádu se jako Mike Banning slušně oháněl bouchačkou a i v Geostormu mu role padla na míru. Butler si nyní zvolil roli ve velice zajímavém snímku Hunter Killer a říkám zajímavé, protože i přes to jaké chyby má je rozhodně zajímavé film rozebrat. Režísér Donovan Marsh je bohužel celkem dřevák a akce není tak jak by to asi chtělo. Když dojde na střílení tak palba kulek perfektně lahodí uším, bohužel je ale občas problém orientovat se v tom co se na plátně zrovna odehrává, kde se to odehrává, kdo střílí, na koho střílí a podobně. Butler svojí roli zvládá jako vždy na jedničku a opět tahá film nahoru, celkem WTF casting je ale Gary Oldman. Co Gary Oldman dělá v tomto filmu je otázka, vypadá to však jako by si odskočil z natáčení Nejtemnější hodiny a byl rád, že na sobě zrovna nemá žádnou masku, že roli prostě vzal aniž by pořádně četl scénář. Oldman je parádní herec, tady to však ale opravdu působí jako kdyby šel kolem, roli narychlo vzal, něco odříkal, podal si ruku a odešel natáčet zpátky něco jiného. Pravda však je, že až v Hollywoodu vznikne biografie Andreje Babiše, herec je asi jasný. Common je v pohodě, Linda Cardellini akorát výrazná, Toby Stephens se i 16 let po Dnes neumírej umí ohánět bouchačkou a Michael Nyqvist na sebe vrhá co nejlepší posmrtný stín. Film je zajímavý v tom, že se jaksi snaží ukázat konflikt mezi USA a Ruskem, vyobrazit jejich konflikty a ukazuje na možnost vzniku 2.studené války nebo rovnou 3. světové války. Všechno je to ale zabalený v neuvěřitelně únavném nahánění několik ponorek pod vodou kde je úplně jedno kolik raket se vypálí a koho zasáhnou. Rusáci opravdu většinou mluví rusky, občas ale přeskočí na angličtinu i přesto, že se ve scéně nachází třeba pouze ruský prezident a ruský ministr. Prezidentka USA se poté objeví asi v jediný scéně a je totálně zbytečná, většinu pozornosti na sebe strhává právě Gary ,,Give me my money´´ Oldman, který jako by vypadl z pokusu o biografii Dicka Cheneyho a chtěl ukázat Christianu Baleovi, že ho může hrát pouze jeden z nich. Podprůměrné akční béčko obalené neuvěřitelnou sebejistotou a ambicemi, které se jednoduše nezjeví. Občas až moc na sílu připomíná časy filmu Michaela Dudikoffa i když si nemyslím, že by to byl umělecký záměr. Butler by si zase po čase zasloužil nějakou pecku, musí bohužel ale hledat dál. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Útok z hlubin si nejvíc užijí milovníci všeho, co souvisí s vojenskou technikou. Byť mezi ně nepatřím a dokonce se považuju spíš za pacifistu, musím uznat, že se na ty ponorky, lodě, vrtulníky, vycvičené vojáky ...prostě kouká dobře. Navíc jakkoliv je příběh naivně úsměvný, tak děj má spád a často je napínavý...byť ukrutně předvidatelný. Pro pamětníky studené války, je to takové pomrknutí za filmy 80-tých let, které měly uklidnit US citizeny, že jsou komouši pozadu jak technologicky, tak co do odhodlání a schopností vojáků. Útok z hlubin tak propagandisticky nevyzní, naopak přiznává Rusům solidní úroveň, ale ... amíci jsou tak dobří, že vyřeší potíže všech. Nehledejte v tom hloubku, ostatně Beringovo moře moc hluboké ani není, a prostě se bavte. Trochu mi to připomíná Bergovu sci-fi Bitevní loď. Atraktivní vojenské prostředí, odsýpávající děj...s jednoduchým scénářem... film, který si na nic nehraje. PS: nesrovnávejte s Kurskem, je to úplně jiný typ filmu, který sice ocením stejným hodnocením, ale z dočista jiných důvodů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Akčnější pohádka z podvodní říše osázené ponorkami. A projdeme se i suchou nohou, pro případ odvrácení hrozby ponorkové nemoci. Na palubě ponorky USS Arkansas, které velí neortodoxní kapitán Glass, je pořádně živo, když je unesen ruský prezident, politický převrat je na dosah a vyšetření zmizení spřátelené ponorky se začne poněkud komplikovat. Gerard Butler a spol. mají napilno, mají na to necelé dvě hodiny filmového času a chtějí toho stihnout poměrně dost. Rozvážnější první hodinku ve znamení "dasbootovských" pochodů záhy vystřídá akcí napumpovaná druhá hodinka. Režijně si o pozornost říká Donovan Marsh, jehož předchozí režijní počiny viděl snad jen on sám, a solidní koncept, kterým je film opatřen, využívá pro řadu slovních přestřelek, ve kterých je pánem Gerard Butler, tudíž jej neuvidíme v žádné fyzické pranici, načež akční pasáže obstarává speciální komando vyslané zachránit ruského prezidenta. Nepovedl se/nezafungoval zejména provokativní podtext filmu spoléhající na to, že rusky hovořící země je západem vnímána coby centrum všeho zlého a temného, neb nejsou osmdesátá léta minulého století, kdy filmaři hojně využívali socialistické zřízení k instruování všemožných i nemožných studených válek. Načež tahle veškerá snaha zasazená do současného akčního spektáklu působí přece jen poněkud směšně. Máte-li rádi ponorkové manévry, které jsou prokládány akčním děním na souši, máte pozvánku od "kře(čk)ovitého" Butlera zajištěnou. Plutí pod hladinou má své nesporné kouzlo, nasnímané je to pěkně, akce má i nějaký ten explicitnější ráz, přičemž rating R by se dal využít mnohem výživněji, ovšem z kapitánského můstku zamává i renomovaný Gary Oldman, Linda Cardellini s košem kosmetiky je k světu a drsný Toby Stephens je hybným článkem akčních pasáží. Takže vzhůru pod hladinu. 7/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V Barentsově moři v okolí Murmanské oblasti nejsou ledové kry k vidění po celý rok. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama