Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tonda Banderas si tady hraje s lidskou dušičkou. Nejen, že Jonathan Rhys Meyers nehraje čistou hru, ale Tonda tady, coby spisovatel, jasně úřaduje a zřejmě neví, co s nově rozepsanou knihou. Takže si potřebuje trošičku vylejt vztek a přijít na nějakej parádní zakončovák. Škoda ale, že to co baví Tondu, nebaví jeho diváka. Spisovatel samotář je vděčný téma, ale s takovým přístupem dojde maximálně tak do důchodu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chvilku to na mě působilo jako určitá variace na Misery a poté jako předvídatelná klasika s cizincem, který se postupně ze sympaťáka mění v padoucha. Ať tak nebo tak, v obou liniích se film většinu stopáže neskutečně táhnul takovým způsobem, že i střelba měla účinky rohypnolu. A to po slibném začátku zamrzelo. Se závěrečnou dvacetiminutovkou přišel zvrat, který sice trochu překvapil a donutil mě zvýšit pozornost, ale na můj vkus to bylo příliš vykonstruované. No a úplně poslední scénu si měl Goodman odpustit. Herecky nezklamal nikdo, ale to tady prostě nestačilo. 35% ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Asi bych úplně neměl problém s těma zvraty v závěru, ať už působí přehnaně jak chtějí. První část pooměrně slušně buduje atmosféru, aby se v druhé a třetí části film mohl naplno rozjet. Místy sice trochu neobratné a vykonstruované, nicméně nenudil jsem se ani na moment a ten velký zvrat byl vlastně docela fajn změnou. Slušné atmosferické béčko, které zabaví a místy i docela překvapí. Takže vlastně proč ne. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tento film mi svou atmosférou připomínal „Tajemné okno“ s J. Deppem v hlavní roli. Podobností tam bylo víc – nejen atmosférické vyznění, ale i dům na samotě a osamělý spisovatel žijící tam. Zápletka byla klasická ve stylu „někdo se k tobě nakvartýruje a ty pomalu zjišťuješ, že již nejsi pánem ale spíš vězněm ve svém vlastním domě. Závěr, který divákovi vše přiblíží a vysvětlí, nemusel být až tak jakoby mírně překombinovaný. Čtyři hvězdy bych dal i za jiný závěr. Prostě se mi ten film líbil. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

spoilery: Páni, už dlouho jsem neviděla film, kterej by takhle prostomyslně použil situaci " a pak jsem se probudil" !! To je teda překvapení:)) Přijde mi, jako by tam ten konec původně být neměl, ale byl tam naroubovaný, protože se to producentům zdálo moc temný a chtěli happy end. Jinak atmosféra výborná, lokace luxusní, herci skvělí, překvapení se povedlo a tak jsem s filmem naprosto spokojená. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Pri záverečnom výsluchu drží Jack (Jonathan Rhys Meyers) fotografiu v dvoch po sebe idúcich záberoch najskôr zospodu a potom zvrchu. (Johnny.ARN)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v stredotalianskom regióne Lazio. (MikaelSVK)
  • Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu. (PROCESOR)

Reklama

Reklama