Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Když si bude člověk hrát na Boha, stvoří vraždící monstrum (jenže o to mu možná půjde v první řadě)." O žádný horor se samozřejmě nejedná. Psychologické drama o experimentech s umělou inteligencí nemůže dopadnout dobře. Skvělá kamera, obstojná hudba a slušné herecké výkony. Nebudu se opakovat, že nejen v žánru sci-fi je téměř nemožné najít originální námět, jelikož zde už všechno bylo, a podobných filmů by se tak našla řada.. Jde tedy o zpracování, které mě nezklamalo. Komorní příběh z vědeckého prostředí se v poslední třetině (spíše čtvrtině) překlopí v boj o život. A věřím, že pro jistý typ výzkumu je lidský život bezcenný. Přínos podobných snímků vidím, kromě příjemného filmového zážitku, ve varování před zneužitím vědy, jak už o tom psal J.Verne či K.Čapek. Člověk je ovšem tvor nepoučitelný, a tak varovat je třeba neustále. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Od začátku se tváří jako strašně chytrý sci-fi, aby se po několika logických kotrmelcích přeměnila v poslední třetině na tuctovou vyvražďovačku. Morgan je přitom opravdu dobře natočená, zajímavě obsazená, ale největší slabinou se ukázal scénář, co udělal z vědeckýho týmu naprostý debily. Překvápkem tak pro mě bylo hlavně závěrečný rozuzlení, který jsem - narozdíl od jinejch zdejších jasnovidců - vůbec nečekal. No a Lukáši, Lukáši... reinkarnovat mladou Anču Taylor-Joy do hipstera s věčnou kapucou na hlavě? To byl jako čí nápad? Táta Ridley by poradil určitě něco lepšího, kdyby ses ho zeptal. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller o vytvořené mladé dívce, která za svou nevinností a inteligencí, skrývá smrtelně nebezpečného tvora, který musí být zničen. Než klasická vyvražďovačka se film snaží tvářit jako inteligentní podívaná a převážně v první půlce se mu to daří. Poté už přijde jen nezajímavá akce a nečekané vyvrcholení. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo film Hanna, který je přece jen o něco lepší. O hororu zde nemůže být řeč, jedná se o čistě akční béčko, které se snaží pohrávat se stísněnou atmosférou. Herecké obsazení je skvostné a velmi dobře to celé vypadá. Psychologická hra v první půlce, kdy člověk neví, co se stane a očekávat, se úplně nedaří. Člověk vydedukuje hned, jakým směrem se bude film ubírat. Nicméně překvapivá je druhá půlka, kdy jsem nečekal akční rozjezd a tak zvládnuté tempo. Choreografie akčních scén je drsná a povedla se nad míru. Závěr bych čekal asi více originálnější, ale celkově jsem spokojený......6/10 ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti, na ktorého som sa tešila, tam hral asi päť minút, ale ostatní herci ho celkom dobre vykompenzovali. Dej trochu stupídny, ale skvelo natočené a zábery prírody super. No niekoho/niečo zabiť zo súcitu a kántriť to rad zaradom kvôli hnevu sa nedá porovnať. Preto trochu nechápem... No aj tak za štyri. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama