Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od hororu, který měl na starost syn Ridleyho Scotta se očekávalo zřejmě více, ale někde se začít musí a já důvod brblat příliš nemám. Plusem je herecké obsazení, které je na béčkové poměry velmi slušné. Nejvíc září mladá hvězda Anya Taylor-Joy( The Witch), ale i zbytek známějších hereckých tváří potěší. Samotný nápad je zajímavý, nepřišlo mi to příliš hloupé, jen to bohužel není ani příliš inteligentní, ale sleduje se film příjemně, tempo je slušné, vizuál kvalitní a závěrečná vyvražďovačka se mi líbila, byť na gore se celkem šetřilo. Dle vlažných ohlasů jsem to čekal horší, nakonec jsem i překvapen jak koukatelný Morgan je. Nechybí i nečekaný zvrat v závěru. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 6/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka nebola zlá, stret človeka s "nečlovekom" či už niekde v budúcnosti alebo dystopickej spoločnosti, bol vždy pre mňa zaujímavý. No žiaľ tento snímok je v mnohých ohľadoch sterilný, nezáživný a nedotiahnutý. Vlastne ani jedna stránka či myšlienka tu nejak výrazne nevynikla a dohromady mi to dávalo iba takú obyčajnú šeď. Mohlo sa pritlačiť aspoň na tú hororovú stránku a pridať viac gore, aby to bolo aspoň divácky atraktívnejšie a konzumnejšie, no okrem jedného kúsanca tu nebolo zhola nič. Na druhú stranu ale aspoň po hereckej stránke to bolo celkom fajn. No niet divu, zišla sa tu celá plejáda známejších mien. 50/100 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Od začátku se tváří jako strašně chytrý sci-fi, aby se po několika logických kotrmelcích přeměnila v poslední třetině na tuctovou vyvražďovačku. Morgan je přitom opravdu dobře natočená, zajímavě obsazená, ale největší slabinou se ukázal scénář, co udělal z vědeckýho týmu naprostý debily. Překvápkem tak pro mě bylo hlavně závěrečný rozuzlení, který jsem - narozdíl od jinejch zdejších jasnovidců - vůbec nečekal. No a Lukáši, Lukáši... reinkarnovat mladou Anču Taylor-Joy do hipstera s věčnou kapucou na hlavě? To byl jako čí nápad? Táta Ridley by poradil určitě něco lepšího, kdyby ses ho zeptal. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Luke Scott natočil film stejně jako já balim stan do obalu. Asi existuje nějaká metodika, jak to zabalit jednodušeji, smysluplněji, bez nebezpečí poškození, ale v rámci zachování časových rezerv to tam vždycky stejně našlapu kolenem, dupu na to nohou a nakonec se mi vždycky ten přístřešek pro čtyři lidi podaří narvat do malého příručního zavazadla a já s posledním dopnutím zipu hrdě oddechuji a připadá mi, že jsem zvládnul všechno, co se po mně chtělo. No a Morgan je výsledek toho samého uvažování, akorát na poli filmu. Tenhle systém se vyplatit může, pokud dávám dohromady dynamický thriller s jasným bodem A a B (Gamer, Running Scared), ale nikoli, pokud se snažím budovat neustálou atmosféru morálně-etické ambivalence s velkým ba-dum-tss na konci, které ještě před polovinou filmu docvakne i tomu největšímu Jindrovi Hojerovi. Náhle tedy veškeré vedlejší postavy jsou redukovány na dvě až tři jednoduché expoziční scény než vybuchne zápletka, takže druhá polovina se zvrhne v jednoduchý slasher (ježuch v mém posledním komentáři jsem psal úplně to samý o Alien Covenant mi došlo, tomu se říká výchova řemenem Ridley Scotte) zakončený povinnou béčkovou peckovačkou, jak za zlatých časů Rennyho Harlina. Je asi jasný, že pokud mám tenzi natočit sci-fi o identitě, uměle vytvořeného nového evolučního článku, cesta by měla být delší a blátivější. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

K Morgan mě přivábila moje oblíbenkyně Anya Taylor-Joy, ale film trošku mate tělem a s hlavními rolemi je to trošku ošemetné (snad první film, kde mě moje dřívější oblíbenkyně Kate Mara extra netankovala). Ve všech správných recenzích se samozřejmě řeší postava režiséra ze slavné rodiny a ačkoliv je brzy na nějaké soudy o nenaplnění očekávání, po čistě řemeslné stránce se jedná o napínavé béčko, u kterého jsem se po celou dobu stopáže dobře bavil a několikrát i byl překvapen z nejrůznějších dějových zákrutů a vřele bych fanouškům hororů film doporučil. Navíc tolik známých obličejů ve vedlejších rolích se jen tak nevidí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno