Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

V první hodině se Amityville: Probuzení drží nad vodou jen díky nápadu s bratrem hlavní hrdinky, který je ve vegetativním stavu udržovaný na přístrojích - něco, co v horrorovém žánru ještě zase tak moc využité nebylo. Jinak se víceméně neděje nic zajímavého - natož strašidelného. Jakmile se děj začne posouvat dopředu, slabé zpracování stěžejních scén zabije poslední zbytky strašidelného potenciálu filmu, takže pak už jen zbývá koukat, jak se poslední třetina filmu s náhodně vygenerovaným sledem událostí dotrmácí do konce, který mohl končit daleko lépe (zajímavěji - ale abych se vyhnul spoilerům...). Poslední Amityville nenabízí atmosféru, ani dobré lekačky. Jedinými pozitivy jsou: zajímavý nápad s postavou ve vegetativním stavu, herecký výkon Jennifer Jason Leigh a pěkná figura hlavní hrdinky. Ani toho 'strašidelného domu' se člověk nakonec moc nedočká. Od Blumhouse Productions jsem něco tak slabého nečekal. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych úplně, že je nový Amityville dobrý film, ale upřímně - po těch obstrukcích ze strany distributora, kdy bylo datum premiéry odloženo postupně snad o tři roky, jsem očekával úplně toxickou srágoru. Takže jsem vlastně ve výsledku příjemně překvapen, byť je Khalfounova novinka po všech stránkách přinejlepším průměr. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vo filme to vystihli dokonale - pozrime si radšej originál, lebo remake-y stoja za h*vno. A tak videl som určite aj otrasnejšie horory. Na jedno zhliadnutie to nebola žiadna smrť. P.S. malá Mckenna Grace - palec hore. P.S.S. Bella Thorne sa síce snaží divákov ohúriť čímsi viac než len pobehovaním v prádle, ale scenár plný klasických klišé jej to príliš nedovolí. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazila na tento další Amityville film. Je dobrý. Vždy když na tento příběh narazím, tak neodolám. Zážitek, jestli se to dá tak nazvat, ještě umocňuje to, že jde o skutečný případ. Tady jsem se navíc dozvěděla, který je první z této dlouhe serie. A kupodivu jsem ho ještě neviděla. Jdu to hned napravit. Je to Horor v Amityville (1979). ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

  • Reklamní kampaň filmu obsahuje plakáty, které jsou vytvořeny tak, aby připomínaly sociální síť Instagram, přičemž hlavní postava je zobrazena, jak tuto stránku používá a zveřejňuje fotografii nechvalně proslulého domu v Amityville s popiskem: „Dnes se stěhujeme #NewBeginnings.“ (veronikajel)
  • Dům, který vidíme v tomto filmu, byl postaven v El Dorado park na Long Beach v Kalifornii. (veronikajel)

Reklama

Reklama