Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Bellu Tŕňovú to je vysoko nadpriemerný film, to ona sa vyskytuje len v samých sloních výmetoch. Prihliadnuť treba aj na to, že film sa 6 alebo 7 krát odkladal, takže keď ho už konečne mohli vydať, už by to urobili aj keby tam bola prerábka Megalodona v réžii Honzíka Veselého. Takže veľké očakávania nemohli byť, strašidelná bola akurát tak tá matka, hoci to nebolo zámerom, no a ak niekto narieka, že stratil čas, tak vo filme mal predsa varovanie. Boli vo filme muchy? Boli. A na čo muchy sadajú? Tak vidíš. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na filmu je super, že se v první polovině ani nebere vážně, dokonce si film dělá ze sebe legraci, místy profláklé strašení, otevírání dveří, otevírání oken a otevírání úst, v tom baráku se furt něco otevírá ! Je škoda, že režisér musel jet, podle zavedených pravidel, protože taková matka, byla rozhodně super, připomínala mi tu lacinou chůvičku z filmu Přichází Satan!, zdejší máma taky ráda koketuje ze zlem a její fanatický pohled, byl bravurní. Ale jinak nic velkého, jedny proleželý záda, pár much, brácha kostlivec a dvakrát mrtvý pes.......ohh pardon, dvakrát chcíplí pes. Co však rozhodně stojí za to, je soundtrack, který aspoň dává filmu nějakou tu atmosféru. Jinak sem měl opravdu pocit, že režisér si z toho dělá prdel. Inu i Franck nemůže, furt točit horory, o šíleném hobitovi a musí si natočit, nějaký ten sranec, aby se pak zase mohl, vytáhnout s nějakou tou čvachtavou řezničinou. ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

V první hodině se Amityville: Probuzení drží nad vodou jen díky nápadu s bratrem hlavní hrdinky, který je ve vegetativním stavu udržovaný na přístrojích - něco, co v horrorovém žánru ještě zase tak moc využité nebylo. Jinak se víceméně neděje nic zajímavého - natož strašidelného. Jakmile se děj začne posouvat dopředu, slabé zpracování stěžejních scén zabije poslední zbytky strašidelného potenciálu filmu, takže pak už jen zbývá koukat, jak se poslední třetina filmu s náhodně vygenerovaným sledem událostí dotrmácí do konce, který mohl končit daleko lépe (zajímavěji - ale abych se vyhnul spoilerům...). Poslední Amityville nenabízí atmosféru, ani dobré lekačky. Jedinými pozitivy jsou: zajímavý nápad s postavou ve vegetativním stavu, herecký výkon Jennifer Jason Leigh a pěkná figura hlavní hrdinky. Ani toho 'strašidelného domu' se člověk nakonec moc nedočká. Od Blumhouse Productions jsem něco tak slabého nečekal. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazila na tento další Amityville film. Je dobrý. Vždy když na tento příběh narazím, tak neodolám. Zážitek, jestli se to dá tak nazvat, ještě umocňuje to, že jde o skutečný případ. Tady jsem se navíc dozvěděla, který je první z této dlouhe serie. A kupodivu jsem ho ještě neviděla. Jdu to hned napravit. Je to Horor v Amityville (1979). ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na toto sa neoplatí vyhadzovať peniaze. To je žiaľ môj názor. Film neponúkne takmer nič zaujímavé. A to som prívržencom duchárskych kúskov, rovnako aj tejto série. Prvá hodina nuda, dvakrát ukázali démona asi na zlomok sekundy a týmto to končí. Možno len scénku s muchami by som mohol aspoň trochu pochváliť, ale čo z toho. Ani zľaknúť sa veľmi nedá. Ku koncu konečne nastane nejaká akcia, no kým som sa spamätal, už nasledovali záverečné titulky. Pokiaľ dôjde k nejakej vražde, je samozrejme všetko mimo záber. Keď tak nad tým premýšľam, asi najhorší horor, ktorý som tento rok videl v kine. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

  • Pri otváracom víkende v USA bol film premietaný v desiatich kinách a zarobil len 742 dolárov. (Marceloo)
  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)
  • Je to posledný film distribuovaný spoločnosťou RADiUS-TWC, pretože spoločnosť ukončila činnosť spolu s Dimension a ich materskou spoločnosťou The Weinstein Company 16. júla 2018 po obvineniach zo sexuálneho zneužívania voči jej spoluzakladateľovi Harveymu Weinsteinovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama