Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nič proti tomu žánru nemám, veď na tie dievčence sa pekne pozerá, ale doprdele kde je nejaký príbeh ? Okrem toho, že sú to Spring Breakers ? Nebavili ma postavy a ani ich ďalšie prasačiny, ktoré zaberajú asi pol hodinu, kde je všetko super spomalené, aby ste si za doprovodu Skrillexa a Cliffa Martineza vychutnali každú jednu bradavku, či neónové svetielká. Jedná scéna sa mi ale ľúbila a to bola ta s Britny Spírs. Inak nuda a lepšie by bolo keby sa spravilo len 5 minútové video, ktoré by bolo asi aj tak dlhé, pretože toľko zaujímavých veci sa vo filme ani nestalo. 40% - 2* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Podvratný snímek, kde prim hraje audiovizuál. Zastřený obraz, opakující se fráze a záběry, voiceovery a obrazová stránka, kde se nešetří netradičním uv nasvětlením a výraznými barvami. Navozená atmosféra je kdesi na pomezí mezi snem a enomanií, a evokuje svět, ve kterém je jednání oproštěno od následků. Zároveň si Korine pohrává se zaběhlými filmařskými postupy a většinu známých situací sleduje kamerou, která jakoby vypadla z úplně jiného žánru. Tím nejenže si pohrává s diváckými očekáváními, ale současně vyvolává u sledování scén odlišné pocity, než které bychom předpokládali. Vlastními slovy postav se zde čtyři malá kuřátka dostala do světa, kterému tak docela nerozumí, ale berou ho jako videohru a užívají si ho, jak jen to jde, a v případě, kdy dojde k překonání pomyslné hranice, mohou kdykoliv nastoupit do autobusu a vjet zpět do svých monotónních a předem nalinkovaných životů. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď vlastně nevím, na jakou skupinu lidí tento film cílí. Každopádně vás buď film bude bavit, nebo ho budete nesnášet. Má totiž svůj vlastní osobitý styl, který určitě nesedne každému. Celý film je stejně zhulený jako jeho postavy a dává to najevo neustálým opakováním monotónních a jednoduchých dialogů. Je tu však James Franco, ačkoliv jsem ho ze začátku skoro nepoznal, protože jsem si ho do takové role nedokázal představit. No ale je tu, a je to drsňák...85% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv většinu stopáže zabírají párty, pohybující se zadky, nahota a drogy, tak film není tak povrchní, jak se na první pohled může zdát. Rozhodně se zde snaží i o jistý přesah a svým způsobem se dá tento film zařadit mezi artové filmy. Jenže tentokrát se mi nepodařilo dostat se k úplnému jádru filmu, nedokázala jsem rozlousknout tu skládačku, která by mě dovedla k plnému pochopení filmu (stále opakující se věty měly jistě svůj význam, ale jaký?). Místy ve filmu na mě bylo až moc absurdit a spíše to působilo směšně, každopádně Spring Breakers je všechno, jen ne to co bych čekala a pro mě překvapivě ta hodina a půl byla více než snesitelná. Hodně k tomu přispěl i zajímavý, lehce videoklipový audiovizuál. Znovu už bych to vidět nemusela, ale zajímavý film to rozhodně byl. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvodne zvrhlý a zároveň presný portrét generácie odrazu obrazu, plnom dúhových farieb, polonahých tiel, opakovaných hromadných úkonov (davová rebélia odviazanosti - čosi ako dobrovoľná spartakiáda) v rytme hudby a repetície myšlienok. Toto nie je film o vyprázdnenosti. Naopak - život na vlne tanečnej hudby, drôg, alkoholu a obtierania tiel na hrane (alebo aj za hranou) zločinu je subjektívne (zážitkovo) neskutočne plný. Skôr pripomína časy 60. rokov, len také robotickejšie opakovaním úkonov a štýlu a zároveň racionálnejšie, lebo viac zamerané na uspokojenie ega. Bez ideí o svete kvetín, plnom voľnej lásky a sebaspasených komunít. Dnes sa totiž žije rýchlejšie ako vtedy a tak si drogy, tanec, výtržnosti a sex treba kvantifikovať v teenagerskom veku, nezaťažovať sa ideami a po skvelom drogovom výplachu - šup do práce a ASAP, ASAP! No a pokiaľ príde nejaký ten víkend, či dovolenka, prečo si (primerane veku a zárobku) nezaspomínať na rozbíjanie sa počas výšky? Zlatých čias nadobudnutia pravého poznania. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, v ktorej sa hovorí, že dvojičky (ATL Twins) robia všetko spolu, vrátane zdieľania žien, je pravda aj v skutočnosti. Naposledy mali separátne priateľky v 6. triede. (Real Tom Hardy)
  • Vanessa Hudgens (Candy) má na natáčanie veľmi zlé spomienky. Prezradila, že nakrúcanie scény, kde musela predstierať sex s Jamesom Francom (Alien), bolo pre ňu nesmierne stresujúce a už nikdy nechce nakrúcať erotické scény. (Sufferer)
  • Scenár k filmu bol napísaný za 10 dní. (Sufferer)

Reklama

Reklama