Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

Hild 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv většinu stopáže zabírají párty, pohybující se zadky, nahota a drogy, tak film není tak povrchní, jak se na první pohled může zdát. Rozhodně se zde snaží i o jistý přesah a svým způsobem se dá tento film zařadit mezi artové filmy. Jenže tentokrát se mi nepodařilo dostat se k úplnému jádru filmu, nedokázala jsem rozlousknout tu skládačku, která by mě dovedla k plnému pochopení filmu (stále opakující se věty měly jistě svůj význam, ale jaký?). Místy ve filmu na mě bylo až moc absurdit a spíše to působilo směšně, každopádně Spring Breakers je všechno, jen ne to co bych čekala a pro mě překvapivě ta hodina a půl byla více než snesitelná. Hodně k tomu přispěl i zajímavý, lehce videoklipový audiovizuál. Znovu už bych to vidět nemusela, ale zajímavý film to rozhodně byl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dlouhá reklama na léto (vzdor "jarního" názvu) v kvalitním klipovém provedení s kriminální zápletkou. A rozhodně má film daleko do pubescentní komedie, za kterou je mylně považován. Sluncem zalité pláže, bikiny, pěkné holčiny, alkohol, drogy a maximální odvaz. Co víc dodat k filmu, který se místy opájí sám sebou a roztahuje se do celovečerní stopáže s nepříliš úderně propracovanou zápletkou, a nemá de facto pořádný začátek ani konec. Jenže je na něm cosi zvláštního, co nutí diváka střídat nálady za sebou, alespoň u mě to tak fungovalo. Čtyři kamarádky jsou otrávené svým životem a přepadnou fast food, aby pak za uloupené peníze přijely na jarní prázdniny do St.Pete, kde jsou posléze dopadeny, ale je za ně zaplacena kauce místním bohatým gangsterem - machem, říkajícím si Alien, který si je vezme pod svá ochranná křídla. Záhy i on se však stane nepohodlným pro svoji pouliční gangsta konkurenci. Postava hlavní hvězdy filmu Jamese Franca je na první pohled možná až stylizovaná, ale nenechte se mýlit. To právě platí o celém filmu, který vás může znechutit, ale také bavit, až se přistihnete, že paříte s filmem a ve scénách na plážích hledáte krém na opalování, který James Franco asi spolkl jakožto "smažič" a "pařič" v jedné osobě, který by do sebe naládoval v podstatě cokoliv. A hlavní představitelky byly pěkné, není pravda, že by nebyly, a dokonce se i některé překvapivě prezentují topless. Není to jen film pro úzce vyprofilovanou kategorii diváků, za který jsem ho před zhlédnutím považoval. Nejblíže má k thrilleru, ale občas si nedá pozor a přece jen sklouzne k trochu naivně pubescentnímu stylu, před kterým, i přes snahu být vyzrálý, přece jen neunikl. Mně se film ve větší míře líbil, byl zvláštní, originální, překvapivý a je zde zbytečně strhaný. A to už mě tak nepřekvapuje. 70% ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Divný, divný, divný... Jo, čekala jsem film o zlobivých holkách, ale tohle mělo bohužel nulovou zápletku a ŽÁDNÝ příběh. Přišlo mi, jakoby někdo natočil celý příběh a režisér to pak celé prostříhal a co z toho zbylo, jsou Spring Brekaers. To, že bude celej film sex, drogy a zbraně, bylo už trošku nudné. Ačkoli věřim, že to takhle někde funguje a věřim i tomu, že gangsteři si myslej, že jim patřej ulice. Ani James Franco tomu nepomohl, jako gangster na mě nepůsobil zrovna tvrďácky, i když se asi snažil do role ponořit. Víceméně se ve filmu nemluvilo a když už jo, tak to byly opravdu trapné a oplzlé dialogy. A konec? Absurdní. Ze soucitu dávám minobod za Ashley Benson a Selenu Gomez, které mám ráda a minibod za historku o kuřátkách. Velká slabota. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Óda na neóny, exemplárny style over substance produkt, dvojhodinová obsahová žumpa zabalená do pestrého farebného vizuálu hudobného videoklipu, účelová prázdnota reflektujúca realitu jednej generácie, pomaly už s nábehom dosiahnuť status kultovej klasiky, pred vydaním odpromovaná čisto len skrz fotky ústredného kvarteta (na začiatku 2013 boli fakt doslova všade) (a z ktorých tri boli vtedy v teen svete "It") odetého iba v bikinách a s dlhými nohami. A zatiaľ čo Projekt X je spôsobom podania výpovede o "aktuálnej situácii" pomerne identický, jazda v ňom je Phantom a jazda v tomto Fabia. Korine keby zostal pri videoklipoch, trónil by. Ako Hype Williams... (23.6.2013) (15.3.2017) (29.12.2021) #1 A prečo mením po 8 rokoch z odpadu na tri hviezdy? Dekadencia. Úpadok morálnych hodnôt. Preto. --- "Everytime" / "...Baby One More Time" / <3 ♪♫ / ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby v sále foukal protivítr, mám z fleku angínu, protože moje slintající papula se zavřela až v momentě, kdy uvaděčka po filmu rozsvítila světla a při pohledu na mě řekla kolegyni "prosím tě, skoč pro kýbl, budeme muset setřít." Z čistě chlapského pohledu a pohledu odborníka na bikiny je tohle ta nejúžasnější věc, kterou kdy kdo vymyslel po pornu. Kdybych v tom ale začal hledat nějaký přesah, který by nesouvisel s podpásovkou pod mužský pas, a který by navíc dokázal přesáhnout území USA, už by to bylo horší... Takže tři hvězdy a hurá do galerie! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu se objeví Rachel Korine, manželka režiséra Korineho, který film napsal i režíroval. (Rostiiik)
  • Ve scéně, kde gangster Alien (James Franco) hraje na klavír a zpívá písničku Britney Spears třem dívkám, mají dívky na sobě tepláky s písmeny DTF na zadních partiích. DTF je zkratka z "Down To Fuck", což je slangový výraz vyjadřující ochotu mít sex. (Aelita)

Reklama

Reklama