Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (372)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

černo černá komedie,která mi styem o který se snaží hodně připomněla Sklapni a zastřel mě.Narozdíl od tohoto kousku mě ale Krásno velmi slušně pobavilo a i když svojí bizarností neosloví každého,dokáže nabídnout řadu vtipných momentů a hlášek,které mají kultovní potenciál.Záporem pak budíž skoro dvou hodinová délka,která připsívá k tomu,že děj není tak hutný jak by u podobných filmů měl být.Po lehčím krácení by mohl být výsledný dojem ještě lepší...70% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, jak to vypadá, když standup komici zvyklí na improvizaci napíší scénář a natočí film. Je hezké, že Sokol má nápady a nabízí některé výborně vypointované scény (moment v krematoriu se zařizováním pohřbu je asi nejlepší), když ty se rozpadají v nepodařeném a dramaturgicky nezvládnutém scénáři. Ten by tak moc chtěl být "cool" černou komedií severského (možná lehce i britského) stylu, jenže se to prostě nedaří. Příběh je tak zmatený, že je vlastně jedno, jestli někdo někoho zabil, protože to diváka tak nějak přestane zajímat. Většina postav jsou navíc jednorozměrné rádobyvtipné karikatury, které začnou za chvíli otravovat. Dvě hodiny jsou tím pádem dost dlouhé a prostříhání by bylo potřeba, protože takhle je tu dost zbytečných scén, které prostě působí jen jako samoúčelná exhibice tvůrců. Alespoň že obsazení se podařilo. Jana Krausová je asi nejlepší a v rámci možností hraje výborně, podobně je na tom Martin Finger, i když ten mi místy připadal jak z jiného filmu. Sám Ondřej Sokol se bohužel nezbavil určitých "partičkovských" manýr a nevhodně přehrává. Špatný režisér určitě není, jen by nad sebou potřeboval někoho, kdo by ho krotil a naznačil mu, co už je moc a co se ještě hodí. Je to docela škoda, protože Krásno mohlo být minimálně zajímavé a osvěžující. Bohužel je nudné, neoriginální a předvídatelné. 40% ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Film, který balancuje na hraně krimi, drama, komedie a parodie, přičemž tenhle pestrý mix mi dohromady neladil. Několik scének bylo určitě skvělých a zasloužily by si bez rozpaků čtyři hvězdy, ale pak se Krásno nevyhnulo momentům, kdy jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, jak se mohlo tohle dostat do finálního střihu. Už ten námět ve mně vzbudil několik pochybností a chování postav jsem vnímal mnohdy jako extrémně nepravděpodobné a neuvěřitelné. Celkový dojem byl natolik rozpačitý, že to nestačí ani na tři hvězdy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přistupoval značně pesimisticky, ale ouha! V průběhu vyprávění mě začaly postavy a postavičky bavit stále více a závěrečná půlhodina mě velice pobavila! Takový tip filmu se u nás moc netočí a Ondřej Sokol mě překvapil nejen jako herec, ale i režisér. Vliv Tarantina je tady sice dost cítit, zejména již zmíněná závěrečná půlhodina, ale zmáklé je to hodně dobře a mezi novodobou českou filmovou tvorbou Krásno určitě vyčnívá. I po kameramanské stránce jde o pozoruhodný počin. K tomu našláplá hudba Jana P. Muchova a je tady komediální krimi, které se může v pohodě reprezentovat i v zahraničí. Jo a Karel Roden je bůh, co ten tam předvedl za geniální figurku, to je radost sledovat! Rád bych se od Ondřeje Sokola dočkal dalšího filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIŠEL JSEM VÁM ŘÍCT, ŽE BUDETE PYKAT....“ /// Začalo to jako statečná ptákovina, dlouho to tak i vypadalo a nakonec to upadlo do šedi, ve který kolísavý tempo ještě nebyl ten největší problém. Tím je příběh, kterej je naprostá hovadina. Sokol zřejmě dlouho nosil v hlavě plán, jak si zašukat na záchodcích a v hotelu. Nakonec si zaexperimentoval akorát na tom hajzlu a stejně tam patří většina týhle zmatečný filmový události, který jsem si neměl, ale opravdu neměl všimnout. Život sice má bejt veselej, ale hlavně by měl Ondřeji dávat smysl! Abych jen neblil – ocenil bych ten mně blízkej smysl pro humor. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Šumperk. 2.) Jsem ze Šumperku. 3.) Mám vztah k Šumperku. A Ondrovi Sokolovi. /// PŘÍBĚH * HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama